Recursos audiovisuals

Recursos audiovisuals

A continuació us mostrem un seguit de recursos per a poder ser usats en xerrades, tallers i educació antiespecista en general, d’alguns materials no disposem drets per a difondre obertament per la xarxa però podem cedir gratuïtament de manera particular per a ús no comercial.

VC=versió en català, VE=versió en espanyol, VOSC=versió original subtitulada en català, VOSE=versió original subtitulada en castellà

 

 

DOCUMENTALS

Earthlings
Earthlings és un documental sobre com la nostra espècie utilitza actualment a altres espècies animals. Per a això s’utilitzen càmeres ocultes i imatges del dia a dia de les pràctiques d’algunes de les més grans indústries del món que s’enriqueixen amb els animals.
Durada: 1h 35 minuts
Disponible en VOSC, VC

 “Making the connection” (Realitzant la connexió)
Video de la Vegan Society que ens explica que no cal triar entre una vida sana, un estil de vida divertit, modern, just, sostenible i compassiu. Amb una dieta vegana ho podem tenir tot. Mira aquest documental i decideix per tu mateix.
Durada: 31 minuts
Disponible en VOSC, VOSE

a.DOC: “ILP: Història d’una abolició”
Documental de producció pròpia sobre el moviment antitaurí a Catalunya i la ILP (Iniciativa legislativa popular) que va aconseguir l’abolició definitiva de les corrides de toros al nostre país.
Durada: 1h
Disponible en VC, VE

“Animal”
Ángel Mora, director del documental “Animal” ens presenta aquesta cinta que preten denunciar les cruels festes amb toros arreu de la península ibérica, va ser presentada al Festival Animalista de Kiev (Ucrània) el 5 d’octubre 2007 i a la première nacional al Festival Internacional de Cinema de Catalunya a Sitges, el dia 12 d’octubre de 2007.
Durada: 1h 27 minuts
Disponible en VE

“Peaceable Kingdom”
Documental que mostra com uns grangers van deixa de matar animals i van adoptar el veganisme com a forma de vida, creant una granja santuari anomenada “Farm Sanctuary” on es recullen molts animals que la indústria rebutja per no ser productius.
Durada: 1h 09 minuts
Disponible en VOSC, contacteu per mail a tvanimalista@gmail.com

“Britches”
L’any 1985 un grup d’activistes del Front d’Alliberament Animal va entrar a les instal·lacions d’un bioteri del centre d’experimentació amb animals a la Universitat Riverside de Califòrnia. El que els membres de l’ALF (Front d’Alliberament Animal) van trobar dins superaria els limitis de crueltat.
Dins del bioteri van trobar a Britches. Brithes era un mico bebé de solament uns mesos. Les condicions en les quals aquest es trobava eren impressionants. Es trobava amb les seves parpelles cosides des del 2 dies de néixer, per així comprovar si la ceguesa permanent induïa danys cerebrals en el petit macac. Alhora, li van connectar uns cascos amb i el van sotmetre a interminables sessions de decibels.
Els activistes d’ALF, van quedar perplexos enfront del que davant dels seus ulls succeïa, enfront de la immensa crueltat que és capaç d’aconseguir l’ésser humà enfront de petits animals indefensos i febles, però mes que això, perplexos enfront de la realitat a la qual molts i moltes es mostren indiferents.
Els membres d’ALF van endur-se el petit macaco portant-l’ho a un lloc segur i així assegurar la seva vida i per sobretot la seva llibertat i dignitat com a animal.
També es van alliberar centenars de conills, rates i coloms entre d’altres.
Durada: 12 minuts
Disponible en VOSC, VE

“No matarás”
Documental sobre l’experimentació amb animals produït per l’Institut Nina Rosa, és una crítica a la vivisecció. En ell estudiants, professors, doctors i activistes qüestionen des de l’ètica i la lògica (que van de la mà) aquesta cruel i innecessària pràctica, posant sobre la taula un debat poques vegades tingut en compte dins dels cercles acadèmics, educatius i de la vida quotidiana.
Durada: 1h 03 minuts
Disponible en VOSE

“El mundo emocional de los animales de granja”
xxxx.
Durada: 52 minuts
Disponible en VOSE

 

REPORTATGES

Pares, mares i criatures veganes
Reportatge sobre les famílies amb criatures veganes
Durada: 7 minuts
Disponibilitat: VOSC

a.DOC: “Un any de les detencions” (Juny 2012)
El 22 de juny es compleix un any de la detenció dels 12 activistes pels Drets Animals a l’estat espanyol. A un any vista, el procés segueix obert, segueixen en llibertat provisional amb càrrecs i estan pendents de judici. Durant aquest nou any, el moviment pels Drets Animals ha seguit treballant i creixent, presentant noves investigacions i denunciant l’explotació que l’especisme provoca sobre les víctimes d’aquest sistema repressiu per a tots els que reclamen o requereixen justícia.
Durada: 25 minuts
Disponibilitat: VE, VC

a.DOC: “Detencions d’activistes pels drets dels animals” (Juny 2011)
Reportatge de produció pròpia sobre les detencions dels activistes dels Drets Animals a l’estat espanyol.
Durada: 12 minuts
Disponibilitat: VC, VE, VAnglesa, VFrancesa, VOS italià, VOS portuguès

 

XERRADES, CONFERÈNCIES I ENTREVISTES

“Educación especista”
Xerrada a càrrec del mestre i activista Samuel Guerrero que té com a objetiu establir el vincle que existeix entre l’educació que rebem des de petits/es, en l’àmbit familiar i educatiu principalment, i la consideració i actitud que mantenim cap els animals no humans. Programa enregistrat per la TVAnimalista al local de la CNT | Llibreria Rosa de Foc de Barcelona el dia 17/05/2011.
Durada: 1h 30 minuts
Disponible en VE

“Els drets animals”
La Biblioteca Josep Soler Vidal de Gavà va acollir la xerrada “Els Drets Animals”, que va comptar amb la presentació de les últimes investigacions de Igualdad Animal, que va impartir un activista davant un públic que es va interessar per l’activisme d’investigació, que permet fer arribar a la llum pública les situacions d’abús que pateixen els animals usats amb finalitats humanes.
Durada: 56 minuts
Disponible en VC i VOSE

Xerrada: “Esclavitud: paral·lelismes i evidències”
Xerrada de Laia García Aliaga de l’UPAG sobre l’exposició “Esclavitud: paralelismos y evidencias” dins de la 1a Setmana dels Drets Animals a la biblioteca del Vapor Vell de Barcelona.
Durada: 55 minuts
Disponibilitat: VC i VOSE

Conferència: “Tauromàquia: simbolisme i història”
Xerrada d’Helena Escoda, llicenciada en Història per la UAB. Els orígens, la simbologia i el debat actual sobre la tauromàquia.
Durada: 1h 8 minuts
Disponibilitat: VC

Xerrada “Conseqüències socioecològiques del consum (o no) d’aliments d’origen animal”
Xerrada de Salvador Pueyo ecòleg i membre de l’Entesa pel Decreixement, sobre les conseqüències socioecològiques del consum de productes animals.
La xerrada es va produir el dia 21/12/2011 dins de la jornada, organitzada per l’Skamot Verd de la Facultat de Biologia de l’Universitat de Barcelona, titulada “Tracte animal: tracte just?”.
Durada: 18 minuts
Disponibilitat: VC i VOSE

Xerrada de Núria Querol sobre la violència domèstica i els animals
Sota el títol “Tracte animal, Tracte just?”, el grup ecologista de la facultat de Biologia de la Universitat de Barcelona, Skamot Verd, ha organitzat una jornada de reflexió sobre l’especisme i l’ús dels animals no humans, amb un cinefòrum que ha comptat amb la projecció d’un resum d’Earthlings, ponències d’experts en matèria de Drets Animals i Medi Ambient i la participació del públic assistent.
Durada: 28 minuts
Disponibilitat: VC i VOSE

Conferencia: “El Proyecto Gran Simio: los derechos de los simios”
Conferència grabada el 19/01/2011 en el Col·legi d’Advocats de Barcelona, con la participación de: Paula Casal, ICREA Research Professor, Dpt de Dret de la Universitat Pompeu Fabra, Jesús Mosterín, Catedràtic de Filosofia a la Universitat de Barcelona y moderado por Anna Mulà, abogada de la Comissió de drets dels animals de l’ICAB.
Durada: 2h 2 minuts
Disponibilitat: VE

Conferència de Gary Yourofsky
Discurs inspiracional donat per Gary Yourofsky a Geòrgia Tech l’estiu de 2010. Escolta a aquest increïble orador que desmuntarà els mites, et donarà interessants fets i t’ajudarà a prendre decisions ètiques per a un cor sa i una ànima sana. El seu estil carismàtic és únic, imperdible per a qualsevol que es preocupi pels animals no-humans o que vulgui fer del món un lloc millor.
Durada: 1h 10 minuts
Disponibilitat: VOSC, VOSE

Entrevista a Óscar Horta
activista antiespecista, actualment professor de filosofia moral a la Universidad de Santiago de Compostela i autor de nombrosos articles, publicacions i conferències, premi Ferrater Mora 2007 pel seu llibre “La filosofía moral de J.Ferrater Mora”, especialitzat en ética normativa, ética aplicada i les seves conseqüències en les relacions entre humans i d’altres animales. També ha treballat al Departament de Filosofia de la Universidad de Rutgers, a Nova Jersey como a investigador de la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología.
Durada: 45 minuts
Disponibilitat: VE

 

DEBATS

FÒRUM: “La Vivisecció”
parlem de la vivisecció amb Fabiola Leyton, investigadora a l’Observatori de bioética i dret de la Universitat de Barcelona. Anna Mulà, advocada especialista en animals i mediambient. Núria Querol, metgessa, biòloga. Membre de la Comissió d’Ética en experimentació animal de la Generalitat de Catalunya. Representant d’InterNICHE a Espanya. Moderat per Araceli Vegana, periodista.
Durada: 1h 17 minuts
Disponibilitat: VOSE

FÒRUM: “Educació Especista”
parlem de l’educació especista amb: Toñi Ciudad, mestra. Samuel Guerrero, mestre i activista. Núria Armengol, educació en el lleure.
Durada: 57 minuts
Disponibilitat: VOSE

 

ALTRES

Videoclip “Desmentint mites vegans”
Durada: 3 minuts
Disponibilitat: VOSC

Dibuixos animats “Vegan Video”
Dan Piraro de bizarro.com ens explica en aquest video perquè menjar carn és perjudicial.
Durada: 6 minuts
Disponibilitat: VOSC

Video de presentació del portal Veganisme.cat
Vídeo presentació del lloc web “veganisme.cat” creat per Libera! i TVAnimalista
Durada: 5 minuts
Disponibilitat: VC, VOSE