Louzán pretén acabar amb les protectores d’animals

Louzán pretén acabar amb les protectores d’animals

La Diputació de Pontevedra pretén centralitzar en Meis el servei de gossera de tota la província, excepte Pontevedra i Vigo, i adjudicar-lo a una empresa privada. Per accedir a aquest servei, els ajuntaments de la província han de signar un conveni, que alguns ja han rubricat, pel qual es comprometen amb la Diputació a no tenir cap acord amb protectores o altres entitats similars.

D’aquesta manera Rafael Louzán aspira a monopolitzar el servei de gossera a la província impedint que actuïn entitats sense ànim de lucre que porten dècades treballant en programes amb gossos i gats i lliurar el negoci a una empresa privada. Així, totes les protectores de la província, 13 en total, es veuran obligades a tancar les portes, perquè no podran tenir convenis amb els Concellos, que ara mateix els cedeixen terrenys, instal·lacions i fins i tot els donen suport en alguns casos.

La Diputació de Pontevedra ha donat un mes de termini als ajuntaments per signar el conveni amb el qual s’adhereixen al servei i impedeix que tinguin un altre acord amb protectores. Olga Costa, presidenta del Refugi d’Animals de Cambados, recorda que la llei de protecció animal és molt clara en assenyalar que aquest tipus de serveis només els poden oferir protectores, que a la província són 13, i que a més estan exemptes del concurs públic per ser entitats sense ànim de lucre dedicades a aquesta tasca, a més d’estar en un registre públic.

Davant aquesta situació, les protectores d’animals de la província s’han unit per plantar cara conjuntament a les pretensions de Louzán, i han concertat ja reunions amb eurodiputats per portar aquest tema al Parlament Europeu.

A més, recorden que, en una trobada que van mantenir amb el president de la Diputació, aquest els va comentar: ‘A mi els gossos em la suen’.

Font: laregion.es