La desfilada de les maleïdes

La desfilada de les maleïdes

3358

Maleïdes dones, maleïdes aquestes, sempre fotent tot … Maleïdes. Maleïdes dones qüestionant la tecnocràcia. Maleïdes dones recol·lectores, pretenent desbancar la glòria de la caça mascle. Maleïdes atees, desafiants a Déu pare testicular. Maleïdes, totes. Maleïdes paridores, maleïdes menstruadores, maleïts llimacs, maleïts els seus fluxos i les seves corbes transgressores de la geometria regular. Maleïdes les seves brutes regles i maleïdes mil vegades quan esmenten a Pachamama, maleïda la dona de petit hort, de petita economia, maleïda la dona de món comprensible. Maleïdes dones, volent decidir sobre els seus cossos, maleïts els seus cossos quan no compleixen amb els requisits exigits, maleïdes lletges, maleïdes grosses, guarres, bolleres. Maleïdes putes. Maleïda la dona guerrera, maleïda la que opina i resisteix, maleïda contempladora del temps, cuidadores d’aus, alletadores de pau i de dissidència, maleïdes elles i les seves idees pròpies. Maleïdes per voler globalitzar el dret a l’avortament, maleïdes assassines. Maleïdes insubmises a l’heteropatriarcat, maleïda la seva desobediència al capitalisme, maleït el seu antimilitarisme, maleïda la seva mania de tenir cura i acaronar i dialogar, maleïda la seva nauseabunda obsessió pel respecte, maleït el seu infantilisme, la seva tossuderia de voler estimar contra l’odi i el menyspreu.

Maleïdes les indígenes, les migrants, les camperoles, maleïdes les veganes, les que no callen, les que no acaten, les que diuen que no, maleït el seu no. Maleïda la seva arrogància, fotudes dones. Maleïdes, totes …

Avui milions de dones i homes no masclistes han sortit a protestar en el món sencer. No és casual que el moviment de defensa animal és i hagi estat femení, qui millor que les dones per desemmascarar la brutalitat, què millor que la consciència de la discriminació en la pròpia carn per deshebrar el metàl·lic teixit de les desigualtats. La dona que sobreviu al patriarcat no és dominada, però tampoc dominant. Alfa i omega són importants, no signifiquen millor o pitjor, no són aplicables als rols socials. Vulnerables totes, inexpugnables totes. Sense homofòbies, sense heterofòbies.

No és casual que el moviment animalista sigui eminentment femení, encara que hi hagi homes, és clar, masculins, és clar, que ploren en contra del mite masclista i deixen parlar, però que no anul·len el caràcter defensor de l’antiespecisme. La consciència de la discriminació obliga a tractar de que la vida contingui tanta poesia com la poesia, vida. Contra el Vietnam de dones sense cap amb el cuir escorxat, contra el patriarcat armat i els fràgils cossos cremant de Nagasaki, contra l’eficàcia masculina nazi de les granges i els escorxadors, contra els papers mullats de la igualtat cosmètica, contra les bombes de dispersió, les mines buscant mans de noia, les genocides religions totes, l’obsessió fàl·lica dels obeliscs, els gratacels, les torres, els canons. Contra el masclisme de les vaques lleteres proveint el mercat de la carn, violades, espremudes, i portades a l’escorxador després d’anys de vexacions i sofriment. Contra la mecanització: la maleïda dona.

Maleïda dona, solitud, angoixes, dolors, martiri …. però dona clara, blanca, llum, consol, miracles, concepció, llibertat, … els noms. Maleïdes les que es crispen i s’apaivaguen i que saben que canviar el món serà amb totes. Contra algunes, és inevitable, però amb totes.

És summament important que el patriarcat exposi bé els seus collons, mostrant-se sense embuts, perquè llavors es fa més fàcil donar-li uns bons i precisos cops de peu. No cal sortir un dia a cridar i callar quan les aigües amainin, el Dia de la dona és del 9 al 7 de març. Cada any de lluita és un any menys de dictadura. El futur serà igualitarista o no serà.

 

Xavier Bayle, artista plàstic autodidacta en les disciplines de poesia i prosa, dibuix i pintura, fotografia, escultura, instal·lació, vídeo i performance. Artivista per l’alliberament animal i al·lèrgica a qualsevol tipus de discriminació social. Avorrida del sistema pedagògic decideixo anar pel meu compte com a lectora convulsa. Ara viu a Polònia, pràctic permacultura per respecte a la terra ia la Terra, ofereixo productes vegans orgànics i pinto bosses en aquesta línia d’acció. Faig qualsevol cosa que pugui ajudar els animals. Entenc la lluita animalista com autodefensa, una extensió lògica dels drets humans, on totes les individues necessitem drets fonamentals a vida, llibertat i integritat, incloent-hi prioritàriament el medi ambient on exercir-les. El sentit de la meva vida?: Contemplar la migració de les aus, comptar tots els fulls d’herba i les ones del mar, vigilar que plogui cap avall i recollir nous i bolets.