En la nit del dilluns 22 de desembre arribava l’avís a Santuari Gaia sobre una cabra que estava sent asfixiada amb un filferro per uns infants alhora que li donaven cops de peu i li pegaven amb pals.

En intervenir unes persones de la localitat per detenir-los, els nens van abandonar la cabra davant d’un comerç, qui es va posar en contacte amb el santuari.

Ràpidament activistes de Gaia es van desplaçar al lloc dels fets per traslladar la cabra al Santuari. Al principi es pensava que era una femella embarassada en tenir l’abdomen molt inflat, però va resultar ser un mascle amb una important dilatació abdominal.

Un cop al Santuari Gaia se li va practicar un reconeixement veterinari per comprovar el seu estat de salut general pautant-li un tractament per a la distensió abdominal. Així mateix, el seu cos presenta múltiples ferides, una banya trencat i grans cicatrius, el que fa pensar que ha rebut maltractaments continuats. El seu estat emocional és molt fràgil en aquests moments a causa de la por que sent cap als éssers humans.

Ara estarà unes setmanes en quarantena apartat de la resta d’habitants del refugi, però aviat podrà gaudir d’una vida en llibertat i respecte. És increïble que en ple segle XXI passin aquests esdeveniments i que quedin impunes. Ens queda molta feina per fer, així que no pararem mai fins a canviar les consciències. Li hem batejat com Juan Carlos.” Explica Ismael López, cofundador de Santuari Gaia.