Va passar a la primera classe del trimestre de l’Aula de Tauromàquia a la Universitat San Pablo CEU dijous passat. Quan ja havien transcorregut diversos minuts des del començament de la ponència “Simbologia Táurica des de la prehistòria fins a les albors del món antic”, una desena de persones es van aixecar al crit de “tauromàquia abolició” portant cartells amb les seves reivindicacions.

Tot seguit el grup d’activistes que s’hi van presentar pacíficament i sense violentar van ser empeses fins fer-les fora de l’aula. Posteriorment, assistents a la xerrada van intentar retenir-les en contra de la seva voluntat. Segons expliquen activistes que van participar en l’acció, l’investigador taurí Rafael Cabrera Bonet animava al públic taurí a treure i retenir fora de l’Aula Magna a les persones animalistes. En el transcurs de l’acció va empènyer a diversos pacifistes, entre elles una dona a la qual agafava fortament del braç la qual va ensopegar caient a terra. En declaracions a TVAnimalista els activistes asseguren que malgrat la informació comunicada recentment en diferents mitjans taurins, en cap moment el senyor Bonet va ser agredit verbalment ni física per les que hi van anar a reivindicar la no violència cap als animals.

Mentre diversos dels assistents taurins retenien a una jove a qui l’havien requisat la bossa, la resta de animalistes intentaven arribar a la sortida esquivant les agressions rebudes. Quan les persones contra la tauromàquia estaven baixant per les escales, perseguides pels assistents a la xerrada, l’aficionat taurí Andrés de Miguel va caure a terra mentre es dirigia a avisar seguretat. El taurí ha assenyalat al seu bloc l’autoria de la caiguda i posterior lesió a les persones pacífiques. No obstant això, la desena de persones que van acudir a expressar -se pacíficament no van ferir en cap moment a cap dels allà presents, afirmen.

Per mediar el conflicte i fins a l’arribada de la policia nacional, el guàrdia de seguretat de la Universitat CEU San Pablo va haver de protegir a la jove a la qual retenien una desena de persones que la agredien verbalment.

Un dels defensors dels animals va haver de personar-se a l’hospital per donar un informe de lesions a causa d’un cop de puny a l’ull.

Aquesta agressió taurina es va confrontar a la no violència exercida per animalistes, que sempre defensen una cultura sense maltractament animal i inequívocament sense violència. Per motius de seguretat i per por a una reprimenda violenta, els i les qui han compartit el vídeo del que ha passat han volgut pixelar les seves cares i evitar més conflictes violents.

 

 

Articles semblants

3192

3201

3928