Dimarts passat es va començar a desmantellar el CD Aviació de Madrid. La joventut i ciutadania del barri de Cuatro Vientos havia protestat en contra de la decisió de l’Ajuntament de Madrid, que vol convertir el centre esportiu en un bloc d’apartaments. Lluny de les moltes pèrdues materials, la zona derruïda alberga a més de 20 gats, alguns d’ells es creuen sepultats entre la runa.

Els gats eren a la zona de la cafeteria amb sorrals, llits i menjar“, comenta Rocío Fernández. Com ella, moltes persones voluntàries es van congregar al carrer Muntadas per salvar el major nombre de gats possibles. “Vam posar els avisos a Facebook i va començar a venir gent, particulars que no venien en nom de les protectores. Quan van arribar no hi havia absolutament res organitzat. Fins que no va arribar Arantxa -Advocada de la Societat Protectora d’Animals i Plantes (SPAP) – va ser una mica descontrol: tothom volent ajudar sense saber com ” afirma Teresa Nin, presidenta de Madrid Felina. En poques hores tot es va organitzar correctament i, tot i que en un primer moment no es permetia entrar a cap persona animalista, després els agents de seguretat van establir hores per deixar i recollir gàbies trampa.

Encara que té més de 500 gats al seu càrrec, Madrid Felina va estar present en el salvament. L’Associació ALBA també, acompanyades de la SPAP. Tot i la saturació de vides felines que acollir, “quan hi ha avisos d’aquest tipus t’intentes mobilitzar al màxim en la mesura de les teves possibilitats“, comenta Teresa. Fran Díaz, un altre voluntari, recalca el temor que hagin ferits als que no puguin socórrer: “creiem que sota aquesta runa hi ha animals amb vida, però no ho sabem amb certesa perquè no ens deixen aixecar el derruït. Hem vist alguns coixos, alguns amb cops i l’últim bebè que han agafat l’han portat al veterinari amb una contusió al musell “. Des de Madrid Felina es tem que les víctimes mortals siguin en la seva majoria cadells, ja que han aconseguit agafar menys de 5 enfront dels més de 20 adults.

Tres gossos que romanien en el recinte també s’han vist afectats. Ells, familiars del propietari del club, van ser capturats i traslladats a la gossera La Fortuna, on activistes intenten evitar els assassinats i aconseguir el seu alliberament. El Sevemur, enviat per Pryconsa, no ha recollit més animals no humans ja que el personal de seguretat ha entès que les úniques persones capaces d’acollir són les protectores allí presents. “Els van deixar entrar una vegada i no més. Els obrers són molt amables i el personal de seguretat està ara col·laborant. De fet, un treballador de seguretat va agafar un gat amb la mà i aquest li va esgarrapar, però ens estan ajudant bastant “diu Fran. Rocio afegeix que “el gat que va agafar el vigilant, que es queda Madrid Felina, ens el va donar el senyor, un noi es va oferir a transportar-lo, una altra noia es va oferir a acollir a casa seva i jo he anat al dia següent a recollir-lo. Amb 4 o 5 persones s’ha anat gestionant així cada cas. Per al que podia haver estat tot això, el resultat no ha estat malament “.

A uns quilòmetres de Cuatro Vientos, les xarxes socials cridaven l’atenció a un altre focus d’actuació: Pozuelo de Alarcón. Allí estaven Marisa Cabrelles i la seva filla, dues persones que amb l’ajuda de la SPAP i l’Associació de Protecció Felina han aconseguit mantenir 4 colònies de gats en total llibertat. Sana i lliure, una d’aquestes colònies ha hagut de traslladada a una altra zona: “de la nit al dia ens hem assabentat que l’Ajuntament de Pozuelo ha disposat la demolició de les cases antigues en què es refugien els gats. Ho hem descobert ahir a la nit i des de llavors estem intentant entrar a les cases, netejar les estances i tancar les portes de manera que cap gat quedi atrapat “. Marisa i el voluntariat van tenir la total col·laboració de la policia, a més d’un temps extra a causa del retard de la demolició per un dia a causa de la pluja: “aquí no s’ha comès massacre alguna, no hem de denunciar la mala gestió de ningú , simplement això és el resultat de gent que abandona gats al carrer i mira a una altra banda quan veu un gat ferit, gent que pensa que els gats són una plaga. Això és un tema cultural: com les persones veuen els animals, i no m’estic referint només als gats “.

TVAnimalista Madrid

 

 
 

videos: Alas para volar | YouTube