L’SPAM i FAADA fan públic un cas de maltractament animal a Barcelona en el què un ciutadà va veure com un veí propinava una brutal pallissa a la seva gata i ho va filmar amb el seu smartphone. Va fer arribar el vídeo a la SPAM que va contactar amb FAADA. I lmmediatament es va posar en marxa una acció per salvar l’animal.

 

 

Després del primés avís als mossos, i veient que no hi havia cap actuació, el ciutadà testimoni de l’agressió va fer arribar el vídeo a la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM). La protectora, en veure la gravetat dels actes enregistrats, va decidir unir esforços amb la Fundació FAADA per mirar de trobar una solució. Tot i que els Mossos d’Esquadra van visitar el domicili i van comprovar que la gata encara estava viva, FAADA va portar el cas al Departament de Benestar Animal de l’Ajuntament de Barcelona que, juntament amb la Guàrdia Urbana, van reaccionar ràpidament i el 10 d’octubre l’animal va ser comissat i va ser portat a un centre veterinari per fer-li una revisió exhaustiva. Actualment, l’animal està en una casa d’acollida i es troba en perfecte estat.

La Guàrdia Urbana ha obert diligències per denunciar el maltractament en les què, FAADA i SPAM es presentaran com acusació popular, juntament amb IurisAnimal, una associació d’advocats per a la defensa animal.

FAADA considera vital la col·laboració ciutadana per denunciar casos de maltractament animal. Destaca l’actuació de l’Ajuntament de Barcelona que no ha dubtat a comissar la gata amb celeritat: “Lamentablement, aquest tipus d’actuacions tan ràpides no són habituals en el nostre dia a dia. Sovint ens trobem que ajuntaments, agents de l’autoritat o la pròpia Generalitat no actuen, tot i que a vegades es tracta de maltractadors reincidents”, afirma Eva Fornieles, de FAADA.

La presidenta de l’SPAM, Sílvia Serra, assegura que en rebre les imatges pensava que la gata ja era morta. “Però no podia deixar les proves del que passa massa sovint a casa nostra envers els més febles, ja siguin persones o animals. Per sort, la resposta de l’Ajuntament de Barcelona ha estat magnífica i la seva ràpida actuació és un somni per qualsevol ciutadà testimoni d’una situació inhumana com aquesta”. Serra adverteix, alhora, que “desgraciadament, l’excés de protocols i excuses amb les lleis aturen l’estalvi de morts i maltractes a molts innocents. Només desitgem que aquesta persona sigui rehabilitada o se la separi de futures víctimes”.

Font: Nota de premsa de FAADA