Per tercer any consecutiu un grup d’activistes en defensa dels animals van intentar evitar el linxament d’Elegdo, el toro destinat a ser assassinat per llancers en el torneig del Toro de la Vega a Tordesillas.
 
Els diferents vehicles provinents de diversos punts de l’estat espanyol van anar arribant al poble de Tordesillas durant la matinada i les primeres hores del dia 16 de setembre amb la intenció d’impedir la celebració del torneig.
 
Segons testimonis directes, a primeres hores del matí la guàrdia civil va començar a fer identificacions i registres a persones que passejaven tranquil·lament per la zona.
 
Al voltant de les 10 del matí un grup format per més d’un centenar de persones va decidir entrar en el recorregut que, una hora més tard obligarien a fer a l’Elegido, ocupant la rotonda al crit de “Abolició del Toro de la Vega” i “no és cultura, és tortura “.
 
Efectius de la guàrdia civil van envoltar les i els activistes fent una barrera entre elles i les i els participants del torneig. En aquest moment el grup decideix fer una asseguda i resistir el màxim de temps possible fins que foren desallotjats per la guàrdia civil. Alhora, un grup d’unes deu persones s’emmanillava a la barana del pont a escassos 100 metres de la rotonda que havia estat ocupa i un altre petit grup s’apostava a terra a la mateixa zona.
 
Totes tres accions tenien la finalitat de retardar fins a les dotze hores l’inici del torneig per aconseguir la seva anul·lació segons ordena el propi reglament.
 
Alguns grups menors d’activistes no van poder unir-se a aquestes accions accions a causa del tancament de l’accés al recorregut. Un altre grup es va concentrar davant de l’ajuntament de Tordesillas reclamant la fi del Toro de la Vega.
 
L’acció de desallotjament de la rotonda i del pont va ser una tasca laboriosa per la resistència passiva exercida per les i els activistes que obligaven a la guàrdia civil a fer-les fora d’una en una.
 
Després del desallotjament les i els activistes en un intent per continuar retardant l’inici del torneig van córrer en direcció a la Vega. Un grup d’ells va intentar accedir al recorregut a través de les tanques de fusta que el delimiten quan les persones autòctones van començar a llançar pedres contra les activistes. Una d’aquestes pedres va impactar directament a la cara d’una activista deixant-la inconscient i va haver de ser traslladada en ambulància a l’hospital.
 
Els efectius de la guàrdia civil van trigar més de quinze minuts en arribar a l’esplanada on s’estava llançant pedres per posar fora de perill als i les activistes.
 
El resultat van ser 4 activistes ferides per cops i pedrades i algunes persona atesa pels serveis sanitaris amb atacs d’ansietat.
 
En tot moment els insults i gestos amb connotacions sexuals i de caràcter masclista adreçats a les activistes, que majoritàriament eren dones, no van deixar de sonar. A més dels clàssics “puta” “guarra” “a la cuina hauries d’estar” es van poder sentir coses com “ai, pobreta, que li fas mal. Talla-li braç i ja està!” fent referència a una activista que s’havia emmanillat al pont.
 
Un cop desallotjada tota la gent es va donar el tret de sortida al linxament d’Elegido. Va sortir espantat del camió en què era retingut, i desesperat en un va intent per fugir de la multitud enfervorida i assedegada de sang va ser travessat per la llança desenes de cops i cosit a puntades pels seus botxins fins que van acabar amb la seva vida.