El passat dissabte 13 de setembre la 9a Manifestació antitaurina d’Algemesí va convocar més de 400 persones, que reclamaven una festa de veritat sense tortura d’animals, es manifestaren pacíficament pel cor del ciutat fins a la plaça en construcció, lloc en el qual, la propera setmana, es torturaran i mataran quasi 40 animals.

La manifestació començà, com cada any, a la plaça de l’Estació on la presidenta de la Plataforma Iniciativa Animalista, Encarna Canet, explicà el que significa la setmana de bous i les becerrades cadafaleres, on moriran el prop de 10 vedells que torturaran les becerrades cadafaleres. Les becerrades són actes on festers sense experiència i, amb clars símptomes de borratxera, toregen a animals de menys de dos anys, molts d’ells sense haver-ne acomplit el primer any de vida. Si les seues condicions els fan incapaços de fer-ho, els animals són tornats als corrals desprès de ser torturats a la plaça per a enviar-los a l’escorxador.

La marxa transcorregué sense cap incident, amb consignes com “Algemesí antitaurí”, “Tauromàfia, abolició”, “La tortura no és art ni és cultura” o “Alcaldes bouers, dimissió”. Davant de la plaça de bous, Wladi Morales va fer una crida a trencar la barrera que ara representa eixa construcció de fusta per a anar cap a una festa de veritat i, també, a un ús dels recursos que es malbaraten per a torturar animals en necessitats com educació, sanitat, etc.

A la plaça del Mercat, Jesús Frare va fer la intervenció de cloenda de la 9a manifestació, denunciant l’immobilisme de l’Ajuntament durant aquests anys. També es denuncià el segrest de la festa de la Mare de Déu per part de la tortura taurina i l’esforç per a aprofitar-se el seu prestigi com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat. La Folgança anuncià que contactarà amb la UNESCO per a denunciar que els seus símbols s’utilitzen al Museu de la Festa, on existeix una exposició temàtica dedicada a la tortura taurina.

Durant l’acte es va agrair el recolzament a totes les persones signants del “Manifest d’Algemesí: que la tradició no impedisca el futur”. Persones del món de la cultura, la ciència, la universitat, les organitzacions sindicals, el moviment veïnal, etc., “han signat a favor d’una nova forma de fer on la tradició no siga el pretext de tot allò que va contra l’ètica i el progrés i siga allò que ha de ser: valors de sempre, plenament vigents, que s’han de preservar”, declaren des de la PIA en nota de premsa.

Finalment, es llegiren poemes dedicats a les víctimes de la plaça de tortures de’Algemesí, i es guardà un minut de silenci en record de totes elles.

La Folgança – Iniciativa Animalista d’Algemesí treballa per la fi d’aquest injustificable immobilisme, i més ara que la ciutadania reclama permanentment transparència i participació. Iniciativa Animalista reclamà que s’aprofiten totes les oportunitats que s’obren per a trencar les velles formes de fer, especialment a l’Ajuntament d’Algemesí.

Articles semblants

3283