El Ministeri de Comerç i Indústria de l’Índia ha modificat la política d’importació del producte foie gras, establint la prohibició de la seva importació. Igualdad Animal havia sol·licitat aquesta modificació en el marc de la seva campanya mundial per a la prohibició del foie gras.

Aquesta campanya es va iniciar al juliol de 2012 amb la presentació d’una recerca, realitzada per l’entitat de drets animals, en granges de foie gras espanyoles i franceses l’impacte de les quals i repercussió es va estendre a diversos països europeus. Aquestes granges exportaven foie gras a l’Índia. Igualdad Animal va sol·licitar al Ministeri de Comerç i Indústria de l’Índia la prohibició de la importació de foie gras, adjuntant un extens informe mostrant els resultats de la recerca i la violència exercida sobre animal que és inherent a aquesta indústria.

Aquesta és una nova fita en la defensa dels animals a Índia. El foie gras és un producte obtingut maltractant brutalment als ànecs. No és casual que hagi estat prohibit ja en 18 països. Ens alegra enormement que el Ministeri de Comerç i Indústria hagi respost a la nostra petició prohibint la seva importació”. Explica Amruta Ubale, coordinadora d’Igualdad Animal a l’Índia.

Amb aquesta nova legislació Índia se sumeixi a països com l’Argentina, Àustria, Dinamarca, la República Txeca, Finlàndia, Israel, Turquia, Alemanya, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Noruega, Polònia, Suècia, Suïssa, Els Països Baixos, Regne Unit que ja han prohibit el foie gras al seu territori.