El passat dissabte 14 de Juny, més de 300 persones van manifestar-se a Mataró contra el maltractament animal i per sol·licitar una legislació més efectiva per a protegir als animals.

A principis de Maig, en Rayo, un cadell pit bull, va ser trobat a la zona de les Cinc Sènies de Mataró, l’animal presentava un estat deplorable, algú l’hi havia mutilat les orelles amb unes tisores de podar i després l’havia abandonat en aquesta zona agrícola. El cadell va ser traslladat a Cal Pilé, un dels refugis de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) on va rebre assistència veterinària. El cas va causar una gran alarma social a la comarca del Maresme ja que fins i tot es va valorar la possibilitat que la brutal agressió que havia patit en Rayo pogués estar relacionada amb l’organització de baralles de gossos. Dos dies després, la Policia Local va detenir l’autor de l’agressió, un jove mataroní de 30 anys. La hipòtesi de les baralles de gossos va ser descartada.

El passat dia 11 de Juny, després d’un judici ràpid, el jove autor dels fets va ser condemnat a quatre mesos de presó, pena que li fou convalidada per una multa de 1.200 euros. La sentencia segons els convocants de la manifestació, Toni Solana i Sandra Oliveras de la recent creada Associació Contra el Maltratament Animal de Mataró, es massa laxa, ja que no implica cap prevenció per eradicar la problemàtica que deriva en casos com els d’en Rayo.

La manifestació va comptar amb la participació del Partit Animalista (PACMA), la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) i la Plataforma Canina de Mataró, encapçalada per una pancarta on es podia llegir “No al maltractament”. La marxa va transcorre per La Riera, passant per davant l’Ajuntament fins a la Plaça de Santa Anna, on l’organització i participants van aplegar-se per llegir un manifest.

Entre les persones assistents també hi havia molts gossos, entre tots ells en Rayo, el qual es troba molt recuperat. Afortunadament, en Rayo ja compte amb una família que l’estima, va ser adoptat poc dies després d’arribar a la Protectora per en Christian, cuidador del refugi de Cal Pilé, i la Silvia, la seva parella.

Després de la manifestació, la seu de la Unió Excursionista de Mataró va acollir una projecció del documental Febrero, El Miedo de los Galgos, organitzada per la Plataforma Canina de Mataró.