En un comunicat l’associació Animal Hope denuncia la mort violenta de quatre gatets que van ser trobats esquarterats i deixats a plena vista en les instal·lacions de l’hospital La Paz de Madrid. Animal Hope sospita que es tracta d’un advertiment perquè voluntariat i gestores de la colònia els trobessin. Els gatets assassinats anaven a ser lliurats en adopció a sengles famílies en el termini de dos dies.

Després de ser informada l’associació de la reiterada mort de gatets i de la contractació, per part de l’Hospital La Paz, de l’empresa plaguicida Dokesim per al control de la colònia de gats en els voltants del centre, van sol·licitar reunions amb gerència i medi ambient per enfocar el problema de forma ètica mitjançant la implantació d’un programa CES (Captura, Esterilització i Solta) que resulta ser un mètode molt eficaç per acabar amb la superpoblació felina i evitar el continu extermini de gats, com ja ha estat demostrat en ciutats com Saragossa, Vigo i Barcelona entre d’altres.

Segons informa Animal Hope, malgrat les negatives i silencis des de gerència de l’hospital, han decidit començar el control de la colònia aconseguint capturar i donar en adopció a 13 cadells i dos adults sociables, i esterilitzant a sis gates i quatre gats. La implantació d’aquest programa no només soluciona els inconvenients que la colònia pugui causar a l’hospital, reduint el nombre d’individus, marcatges, gelosia i ventrades no desitjades, sinó que a més preserva la salut dels gats i millora la seva qualitat de vida.

Durant tot el procés, assegura Animal Hope, “s’ha mantingut informats als comandaments intermedis als quals hem tingut accés– Matías Ruiz Garrido, Cap d’Hostaleria, qui suposadament ha contractat a aquesta empresa i Faustino Álvarez Pérez, Cap de Seguretat Interna – dels resultats, però malgrat això es continua trobant animals assassinats a la zona”.