El passat diumenge dia 1 de Juny, el passeig marítim de la localitat de Callella (El Maresme), va acollir la celebració de la Fira Animalista organitzada per voluntariat del PACMA, la qual enguany ha arribat a la seva tercera edició i s’ha consolidat com un esdeveniment de referència.

La fira va comptar amb la participació de diverses entitats animalistes arribades d’arreu de Catalunya, santuaris, protectores i organitzacions divulgadores del Drets Animals i el veganisme.

La jornada es va inaugurar amb una conferència de la Dra. Núria Querol Viñas que, conjuntament amb una representat de APDA (Asociación de Policías por la Defensa Animal) i Freedom Paws Link, van mencionar diferents estudis de caràcter científic que relacionen la violència contra animals humans i animals no humans, alhora van exposar la tasca de l’APDA, atenent diverses preguntes del públic per tal d’oferir assessorament professional per a poder denunciar casos de maltractament d’animals.

Al migdia, Paraíso Vegano, organització encarregada del catering, va oferir una demostració de cuina vegana.

Durant la jornada es van celebrar dues desfilades d’animals en adopció. PACMA va agrair públicament la feina que arreu, milers de voluntaris, desenvolupen en protectores destinades a ajudar animals de qualsevol espècie (cavalls, exòtics, coloms, ovelles, vaques, porcs, conills, gossos i gats, etc), i a través d’un sorteig, tres protectores van rebre un premi econòmic destinat a la seva àrdua labor. La fira va cloure amb una xerrada sobre Història i Biocentrisme a càrrec de la historiadora Helena Escoda.

L’èxit en participació i en concurrència de públic, que va omplir de visitants el Passeig Manuel Puigvert d’aquesta localitat maresmenca, han consolidat aquesta fira com un esdeveniment animalista anual de referència.