El zoo de Copenhaguen va decidir matar una girafa de dos anys al·legant que havia d’evitar futurs problemes de consanguinitat. L’execució s’ha dut a terme malgrat una intensa campanya pública a internet per salvar la vida i a les propostes d’altres zoològics com un de Suècia i d’un particular que va oferir mig milió de dòlars. La negativa va ser justificada al·legant que el zoo de Copenhaguen des dels seus inicis té la política de no permetre la compra i venda d’espècies.

L’animal va morir per un tret d’una pistola de pern en el crani produint-lo una commoció. El zoo va descartar l’ús d’una injecció letal – que hagués contaminat seva carn -, ja que està previst que les seves restes es facin servir no només per a investigació sinó també per alimentar carnívors del zoo.

Els responsables del centre han mostrat en públic l’esquarterament de l’animal, al qual van assistir famílies amb nenes i nens petits.

Cal acceptar que hi ha un excedent d’animals que no es poden incloure en la cadena genètica, per no causar problemes d’endogàmia“, va assegurar Bengt Holst , director científic del zoològic, al moment d’explicar el perquè de la seva decisió, que fins i tot va ser més enllà, i va decidir que l’acte fos realitzat a la vista dels visitants al lloc.

Estic orgullós perquè crec que li vam donar als nens un enorme ensenyament de l’anatomia d’una girafa, que no haurien vist en una foto“, va dir Stenbaek Bro, portaveu del zoo, en entrevista telefònica amb The Associated Press .

Fotografia : AFP