El reconegut festival de publicitat Publifestival premiarà per primera vegada a les agències i empreses que major compromís hagin demostrat amb el respecte als animals, en no utilitzar fauna salvatge en els seus anuncis o evidenciar que avui dia les noves tecnologies són una excel·lent alternativa a l’ús d’animals reals.

La iniciativa neix en col·laboració amb la FAADA, fundació de defensa animal que, a través de la seva campanya ADnimalsfree, pretén informar el públic i als professionals del sector audiovisual de les greus problemàtiques relacionades amb l’ús d’animals salvatges en publicitat, cinema i televisió.

Els premis ADnimalsfree, que es concediran el 5 de juny de 2014, pretenen ser un reconeixement al treball de tots els i les creatives i directius que mostren que no cal condemnar un animal salvatge a una vida en captivitat ni fomentar la desaparició d’espècies greument amenaçades per produir un anunci original i de qualitat.

A l’hora d’escollir els premiats, Publifestival i la Fundació FAADA també valoraran altres possibles accions que les empreses finalistes puguin haver dut a terme a favor dels animals.

Les responsables de la Fundació FAADA consideren un pas importantíssim que un certamen de reconegut prestigi com el Publifestival hagi decidit incloure el respecte cap als animals en els seus premis i aplaudeixen aquesta nova i innovadora iniciativa de la Fundació Món Ciutat.

Foto : Adnimalsfree.org