Mentre el govern prepara la llei de seguretat ciutadana que limitarà greument el dret de manifestació i que clarament suposa una persecució i criminalització de la protesta social, el passat cap de setmana el prestigiós periodista nord-americà Will Potter va estar impartint conferències a Madrid i Barcelona amb motiu de la presentació en castellà del seu llibre “Los Verdes somos los nuevos Rojos: Una mirada desde el interior de un movimento social acorralado”.

En ell analitza com, des de l’11 de Setembre, existeix una agenda repressiva als Estats Units impulsada per les grans corporacions que sota la retòrica del terme “ecoterrosimo” està perseguint i criminalitzant al moviment ecologista i animalista. De com són aquestes mateixes corporacions les que impulsen lleis antiterroristes perquè siguin aplicades als i les activistes, tenint com a resultat que hagi persones que han ingressat a la presó simplement per dur una pàgina web o que hagi activistes que s’enfronten a càrrecs de terrorisme per escriure eslògans amb guix en la vorera.

Will Potter explica que la repressió de la qual parla és corporativa, “són aquestes empreses les que estan impulsat aquestes lleis per a criminalitzar als i les activistes i protegir els seus interessos econòmics. I com les corporacions no tenen fronteres, estan exportant aquest model a altres països perquè sigui aplicat amb el mateix èxit”. “Aquí a l’estat espanyol ja s’ha utilitzat el terme “ecoterrorisme” per a referir-se a activistes pels drets animals, i això no ha fet més que començar” afirma l’autor.

En paraules de Marcos de Miguel, director de l’Editorial Plaza i Valdés “l‘obra de Will Potter no pot estar de més actualitat i aquesta és la nostra forma de donar suport i col·laborar amb l’important treball que realitza Igualdad Animal. Per això tots els beneficis de la venda d’aquest llibre aniran destinats a Igualdad Animal.”

També Sharon Núñez, directora internacional d’Igualdad Animal es va manifestar en termes similars, indicant que “en un context repressiu com el qual vivim, on s’està criminalitzant la protesta social i retallant drets i llibertats, l’obra de Will Potter ens ajuda a entendre com avui dia, a part de la repressió de l’estat, els moviments socials ens enfrontem a una repressió més terrorífica si cap, la de les corporacions, que sota la retòrica del terme “ecoterrorisme” estan impulsant una agenda internacional per a la criminalització de l’activisme i instaurar la por“.

Les conferències en La Casa Encendida a Madrid i en el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona van ser un èxit d’afluència de públic i l’autor va estar signant llibres amb els assistents. TVAnimalista va enregistrar l’esdeveniment de forma íntegra i en els propers dies serà difosa a través de TVAnimalista.com i pel canal 37 de la TDT al Barcelonès i Maresme.

Articles semblants

5246

4551

4051