Avui el Parlament ha complert amb el compromís preelectoral assumit fa alguns mesos en el marc de la campanya CLAC Catalunya Lliure d’Animals en Circs en registrar una proposició de llei que inclourà un nou punt a la vigent Llei Protecció Animal per prohibir l’ús d’animals en circs de tot Catalunya.

Una vegada més, Catalunya es converteix en la primera comunitat autònoma en legislar per evitar la violència animal. La proposició ha estat presentada per cinc dels set grups presents al Parlament (CiU , ERC , PSC , ICV – EUiA i la CUP ) , únicament PP i Ciutadans han negat el seu suport a la iniciativa .

L’Associació Animalista Libera! és la responsable de la campanya CLAC i de l’important treball previ realitzat en aquest sentit. De fet , més del 70% de la població catalana ja viu des de fa temps en municipis lliures de circs amb animals, 99 en total, entre ells les quatre capitals de província .

El president de Libera ! Carlos López explicava avui en roda de premsa conjunta amb els responsables dels partits que aquesta mesura no té “cap intenció de perjudicar els circs, sinó a una activitat anacrònica ” . ” No tenim res en contra de l’espectacle en si, però les condicions en què viuen aquests animals , sempre engabiats i rebent maltractaments, no és normal ” . “Qui és cruel amb els animals no pot ser bona persona , i els catalans estem demostrant que som bona gent” , ha afegit Carlos López

Amb aquesta proposició es tornarà a modificar la Llei de protecció dels animals després que al juliol de 2010 i 3 un intens debat es canviés la norma per prohibir les corrides de toros a Catalunya .

En aquesta ocasió el debat es preveu menys polèmic , ja que com han explicat els impulsors de la iniciativa el circ amb animals és ja una pràctica residual a Catalunya i, segons ha explicat el diputat d’ERC Oriol Amorós, només en queda un en actiu a Catalunya i fa més d’un any que no actua al principat .

Malgrat celebrar el progrés en la protecció d’animals que suposa aquesta iniciativa, la diputada d’ICV – EUiA Hortènsia Grau ha subratllat que “encara queda camí per recórrer” , i ha fet referència a la prohibició dels correbous .

“Si em pregunta si hi ha contradiccions en defensar els drets d’aquests animals i no d’altres, sí, n’hhi ha” , ha reconegut Amorós , que ha destacat que el Parlament ha anat avançant progressivament en la defensa dels animals .

El diputat de la CUP Quim Arrufat , que s’ha mostrat partidari de prohibir els correbous, ha celebrat que s’avanci en la prohibició del circ amb animals, i ha destacat que aquest procés ha estat liderat per la societat civil i no pel Parlament.

Font : Associació Animalista Libera! i Europa Press