A poques hores del nou linxament a cops de llança del toro Vulcano a la Vega tordesillana, milers persones han tornat a alçar la veu, tant als carrers com a les xarxes socials, per demanar l’abolició d’aquest terrible espectacle que tindrà lloc el proper dimarts, 17 de setembre.

Dissabte, 14 de setembre, va tenir lloc a Madrid la que s’ha considerat com la major manifestació en defensa dels animals del nostre país. Convocada pel Pacma, la marxa va sortir de la plaça de Colón i va passar per les seus del PP (partit al capdavant de la Junta de Castella i Lleó el reglament permet el desenvolupament del torneig) i del PSOE (partit al qual pertany l’alcalde que s’aprova l’Ordenança del Toro de la Vega), responsables que “un any més, un bou mori a cops de llança amb el vistiplau de tots dos partits”. Segons diverses fonts, unes 15.000 persones van alçar la seva veu per defensar Vulcano i demanar l’abolició d’aquest espectacle.

La majoria de mitjans de comunicació, tant nacionals com internacionals, es van fer ressò de la manifestació multitudinària i més de 50 organitzacions van recolzar la convocatòria.

També a Facebook i tuiter va haver un seguiment massiu de la concentració, sent el hashtag #14S_RompeUnaLanza Trending Topic durant tota la tarda de dissabte.

D’altra banda, la Plataforma per la Dignitat Animal i la pàgina de Facebook “A que consegueixo un milió de persones en contra del Toro de la Vega” van realitzar una acció conjunta i van elaborar un emotiu vídeo que sota el títol “Em poso en el lloc del Toro de la Vega 2013″ recull els testimonis de centenars de persones que han volgut donar la cara i fotografiar-se amb aquest missatge: jo em canvio pel toro.

 

 

Aquest any hi ha més iniciatives molt especials com la de la Doctora Núria Querol Viñas que es troba de camí a una expedició a l’Àrtic a Alaska juntament amb un grup de companys de les Associacions GEVHA (Grup per a l’Estudi de la Violència cap a Humans i Animals) i APDA (Associació de Policies per a la Defensa Animal) per portar un missatge contra el Toro de la Vega, com ella mateixa va anunciar al seu mur de Facebook: “Estimem arribar a l’Àrtic el mateix dia 17 si les condicions meteorològiques ho permeten. Estarem amb connectivitat molt limitada però intentarem anar informant. ”

Per la seva banda, el col·lectiu Ocupa Tordesillas torna a convocar un any més a aquells que vulguin acudir a la localitat el mateix dia del torneig. Hi haurà sortides des de diferents punts d’Espanya, podeu consultar l’esdeveniment aquí

L’Associació Avaaz també ha presentat 217.770 signatures per a l’abolició del torneig al portaveu del Grup Socialista a la Diputació de Castella, Juan José Gambada. Avaaz espera arribar a les 225.000 en els pròxims dies. Aquest és el link a la petició de signatures

La Plataforma per la Dignitat Animal ha convocat també concentracions de repulsa a diverses ciutats per dimarts que ve, dia de l’execució de Volcano:

A Gijón: dimarts 17 de setembre a les 20.30ha la Plaça de l’Ajuntament

A Bilbao: dimarts 17 de setembre a les 19:30 h a la Plaça Circular, Abando

A Valladolid: dimarts 17 de setembre a les 19:30 h a la Plaça de la Font Daurada

A Barcelona: dimarts 17 de setembre a les 19:30 h Plaça Sant Jaume

A Sevilla: dimarts 17 de setembre a les 19:30 h a la Plaça Nova

A Alacant: dimarts 17 de setembre a les 19.30ha la Plaça La Muntanyeta

A Tarragona: dimarts 17 de setembre a les 20:00 h a la Plaça de l’Ajuntament

Finalment, us deixem l’enllaç a la nota “Salvemos a Vulcano, ¿cómo puedo ayudar?”, en què trobareu més informació completa i actualitzada de les diferents iniciatives.