Quatre cavalls busquen una segona oportunitat després d’haver estat rescatats a punt de morir en una finca situada a la Pedrera del Cobí de la província de Tarragona. Una veïna va donar la veu d’alarma en veure l’estat de desnutrició en que estaven els quatre animals, dos eugues, un poltre d’un any i un cavall i en percatar-se del risc que patien de morir per inanició i deshidratació. L’Associació animalista Libera! juntament amb l’associació local GAIA Tarragona es van personar immediatament a la finca per tal de veure de primera ma l’estat dels animals. Van poder constatar la seva situació d’extrema gravetat causada per la negligència i abandonament per part dels propietaris dels animals. Els cavalls es trobaven en situació de desnutrició extrema, deshidratats i gairebé sense mobilitat per culpa d’unes cordes que els mantenien lligats. Durant vàries setmanes, un grup de voluntaris van assistir als cavalls alimentant-los des de fora de la finca donat que estaven dins d’una propietat privada que impedia rescatar-los de manera immediata.

 

 

L’associació Libera! va interposar una denúncia per desatenció i abandonament d’animals i va contactar amb el Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural per demanar la tutela dels quatre animals. Mossos d’Esquadra, Guàrdia Urbana i Agents rurals van procedir al decomís dels animals davant del risc de que els animals desapareixessin de la seva ubicació. Actualment, els quatre animals estan recuperarant-se en un espai protegit però necessiten un refugi que els aculli de manera definitiva o una adopció responsable.

Els quatre cavalls pateixen símptomes greus de desnutrició i diferents afeccions per haver estat abandonats durant molt de temps. Des de Libera s’incia una campanya de difusió per tal d’explicar la història d’aquests animals i fer una crida a la societat demanant ajuda per tal de trobar-li’s un lloc on puguin viure sense ser explotats i ben atesos.

Aquest cas, segons informen les associacions locals, no és l’únic a la província de Tarragona donat que molts propietaris opten per l’abandonament dels cavalls quan no poden assumir les despeses que impliquen. La majoria d’aquests animals s’abandonen en finques fins que moren o es deixen en zones rurals.

La campanya que s’inciarà des de Libera amb el suport de GAIA Tarragona, busca captar donacions per poder costejar la recuperació dels cavalls i trobar uns adoptants aptes per fer-se’n càrrec. Els interessats en aquesta adopció poden contactar a tarragona@liberaong.org

Crónica de Cristina Garcia – TVAnimalista Tarragona

Articles semblants

3199

3271