“Haurien els animals estar fora del menú?”, aquesta va ser la pregunta central del debat al The Wheeler Centre, destacada institució cultural a Melbourne, Austràlia. Hi van participar sis ponents defensant a parts iguals el “sí” i el “no” a la pregunta formulada.

Peter Singer, filòsof, vegetarià i impulsor del moviment dels Drets Animals, Philip Wollen, expresident del Citibank i Veronica Ridge van proposar que l’audiència votès afirmativament exposant que menjar carn és afavorir a una indústria de la matança: els animals, nosaltres i el planeta.

 

 

D’altra banda, Adian Richardson, xef del restaurant omnívor La Luna, Fiona Chambers, ramadera ecològica i el científic Bruce McGregor, van exposar arguments a favor del “no”.

El debat i la posterior participació del públic van ser molt apassionades en tot moment, les votacions a l’inici i al final del mateix van demostrar que encara hi ha espai per l’esperança.

La ONG Libera! i TVAnimalista han col·laborat per traduir i subtitular en català i castellà el debat íntegre.