Per segon any consecutiu l’associació francesa CREL organitza el proper dia 8 de juny una manifestació internacional a Estrasburg per demanar a la Unió Europea la intervenció davant la violència exercida sobre els gossos usats per a la caça a Espanya.

La manifestació internacional comptarà, tal com ho va fer al 2012, amb el suport i assistència de l’eurodiputada, i també presidenta d’Intergroup i Protecció i Benestar dels Animals, Michèle Striffler. “El que està passant a Europa mereix ser sabut. (…) Espero sincerament que aquest esdeveniment serveixi per donar llum a la manera que els llebrers d’Espanya són tractats, sobretot a les zones del sud.“, manifestava Striffler en una carta adreçada al president de CREL, Jerome Guillot. L’eurodiputada plantejarà també públicament davant al Parlament Europeu la situació del llebrer espanyol.

L’associació SOS Galgos juntament amb el Partit Animalista, PACMA, convoquen concentracions de suport a Barcelona i Madrid, davant de les seus de les comissions Europees, el diumenge dia 9 de juny a les 11:30 h.

Cada any, milers de gossos usats per a la caça són abandonats, mutilats, penjats o cremats quan finalitza la temporada. Es calcula que cada any uns 60.000 llebrers són rebutjats pels caçadors a l’estat espanyol.

Segons SOS Galgos “Aquests animals són literalment armes usar i llençar” pel que és molt comú, a partir de febrer, presenciar llebrers abandonats en zones rurals d’Andalusia, Extremadura, Múrcia o les dues Castelles, principalment.

Associacions espanyoles i internacionals porten anys lluitant contra la violència exercida sobre els llebrers i altres gossos usats per a la caça, sense cap tipus d’ajuda per part de les autoritats. “Amb l’agreujant que la mateixa administració pública promou activitats relacionades amb la caça, com és el cas de la recentment celebrada” Fira del Llebrer a Villanueva de la Serena “(Badajoz)” explica en un comunicat SOS Galgos.

Des de PACMA exigeixen que es depurin responsabilitats, que s’endureixin les penes per maltractament i que s’impedeixi als maltractadors la tinença d’animals. Tan mateix afirmen que “Espanya, com a estat membre de la Unió Europea, s’ha d’adequar a la Directiva Europea sobre Benestar Animal“. Per això, reclamen a les institucions europees que intervinguin davant “aquest drama i intercedeixin perquè a Espanya es prenguin mesures al respecte“.

El passat 15 d’abril, diversos eurodiputats van llançar la Declaració Escrita 0006/2013 per sol·licitar responsabilitats i canvis legals.

Perquè aquest document sigui acceptat al Parlament Europeu, ha de ser signat per la majoria dels i les diputades, en els pròxims tres mesos, d’aquesta manera entrarà en vigor oficialment i la Comissió Europea haurà de respectar les disposicions d’aquesta declaració i s’haurà d’aplicar als 27 estats membres.