Primer programa dedicat al món literari a TVAnimalista, presentat per Julio Ortega Fraile.

En aquesta edició entrevistem a Ana Sánchez, autora del llibre “El destino Cartucho”, un llibre solidari que explica la història de Cartucho, un gos triat per seguir els passos de la seva mare, Perdiguera, la gossa que millor caça de la comarca i l’orgull del seu amo.
Una inoportuna lesió de Perdiguera, precipita la incorporació de Cartucho a l’equip de caça, però per la seva joventut i la falta de formació, aquesta es converteix en un fracàs. Es fa amic dels conills als que hauria de donar caça, és còmplice d’estratègies per enganyar al seu amo i no li agrada la muntanya.

 

 

Després que el seu “propietari” Juan se sent la burla dels seus amigcs i està cansat de la falta d’interès de Cartuch, ell i Perdiguera s’adonen que estan en greu perill. Un dia l'”amo” Juan se’ls porta als dos …

És un relat de fàcil lectura, apte per a tots els públics i basat en la vida d’un gos de caça, la realitat en la majoria dels casos supera i traspassa aquesta ficció. La majoria dels gossos de caça viuen en condicions calamitoses, moren en circumstàncies lamentables i molts no arriben ni a formar part del record dels seus “propietaris” caçadors.
Cartucho només pretén ser un personatge proper i simpàtic que treu el cap a aquesta realitat, a partir d’aquí, és el lector el que ha de prendre consciència de la problemàtica i actuar en conseqüència.