L’agressor, el mateix que va colpejar al cap i l’esquena a activistes mentre gravaven els correbous al municipi d’Alcanar, al maig de 2012, ha estat condemnat de nou per una falta per lesions i danys materials, aquesta vegada a Ulldecona.

En el judici celebrat el passat 19 de febrer i vist per a sentència final aquest dimecres 6 de març, s’ha donat de nou la raó a les activistes, que van ser víctimes per segona vegada de les agressions del senyor M. M. R, que va tractar d’impedir que Aïda Gascón, denunciant i directora de l’ONG AnimaNaturalis, gravés un correbou al poble d’Ulldecona, el 29 d’agost de 2012.

Durant el judici, la denunciant va declarar que es trobava amb dos activistes més de l’organització, gravant un “bou al carrer” a Ulldecona, i que la multitud d’aficionats i participants de la festa les va començar a increpar. D’entre aquesta multitud va aparèixer de sobte un home que va començar a empènyer amb les mans i amb el pit la denunciant, mentre els cridava, fent que aquesta es tirés enrere, i que d’un cop de mà va llençar la càmera a terra, causant-li així danys tècnics.

Al judici va assistir l’alcalde d’Ulldecona com a testimoni, qui es va limitar a explicar que no va veure res perquè ell va arribar més tard dels fets ocorreguts, encara que va reconèixer que el “ambient estava caldejat“. També en qualitat de testimoni va acudir un membre de la comissió de correbous, que va negar tots els fets, fins i tot va negar que la denunciant portés amb ella una càmera de fotos. Gascón va explicar que no només portava una, sinó que duia diverses, i que per això va poder fer una foto del denunciat (tot el material fotogràfic de la càmera danyada es va perdre, però el de les altres va quedar intacte).

La sentència condemna el senyor M. M. R. com a autor responsable d’una falta de danys, amb pena de multa de 20 dies, a raó de 6 € per dia, a més d’una indemnització de responsabilitat civil de 48,97 €, així com el pagament de la reparació pels danys ocasionats en l’equip fotogràfic, per valor de 482,87 €.

Ens està sent molt difícil poder gravar correbous a les Terres de l’Ebre” explica Aïda Gascón. “El nostre objectiu és detectar i documentar possibles infraccions i casos de maltractament animal, però sembla que els organitzadors i alguns participants volen impedir de totes totes que traguem a la llum el que passa en aquests espectacles“.