La Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya (CIPAC), que aglutina una setantena d’entitats protectores de Catalunya, aconsegueix aturar una batuda de gossos, suposadament assalvatgits al municipi d’Arbúcies. La batuda autoritzava a l’Ajuntament d’Arbúcies a emprar armes de foc per a matar els gossos.

Fa més de 2 anys, la Generalitat va establir un acord amb la CIPAC per a complir la legislació en matèria de protecció dels animals i per a demanar ajut a les protectores en els casos d’animals difícils de capturar, arrel de la intervenció duta a terme amb un gos que va ser confós amb una lleona al municipi de la Sènia, al Montsià, i que va acabar amb la mort a trets de l’animal per part dels agents rurals.

Des de CIPAC, entitat col•laboradora de la Generalitat de Catalunya, no entenen com, “una vegada més, Serveis Territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural de la província de Girona no es va posar en contacte amb la nostra entitat per tal de poder col•laborar per resoldre la situació d’una manera ètica i legal.”

Davant la manca d’eficàcia de la Generalitat en el cas, la CIPAC ha aconseguit el compromís per escrit de l’Ajuntament d’Arbúcies, d’aturar les batudes mentre no es trobin solucions per a resoldre el conflicte, sempre tenint en compte els interessos del gossos. Així mateix, el consistori ha instat a la CIPAC, a presentar la proposta de solució a la major brevetat possible donada la gravetat de la situació.