La secció sindical d’UGT ha denunciat que el cap de setmana han mort quatre gossos, dos gats i una gallina al zoosanitari de Sevilla a conseqüència del fred. Asseguren que les males condicions en què es troben les instal·lacions municipals han estat la causa de les morts i també de la lesió d’un cavall que ha estat enfangat fins al genoll.

Des del sindicat denuncien la manca de manteniment de les instal·lacions des de fa anys per part dels diferents governs municipals i que si s’ha fet alguna actuació d’urgència ha estat a causa dels propis treballadors del centre. Fins i tot, afirmen que en els pressupostos d’aquest any si es va fer una partida per a millora del recinte de l’avinguda Andalusia, que no s’ha executat.

Les morts per fred al zoosanitari de Sevilla no són un fet excepcional. La majoria d’animals romanen en gàbies acotades per panells que permeten l’entrada d’aire sobre un sòl humit, fet que ha provocat que aquest cap de setmana amb temperatures d’1 grau i una humitat relativa del 91% es donessin unes pèssimes condicions ambientals per a la salut dels animals.

Font: ABC de Sevilla
Foto: Miradas desesperadas