Amb motiu del Dia Internacional dels Drets Animals l’organització Igualdad Animal realitzarà el proper dissabte 8 de desembre a les 12 del migdia a la Puerta del Sol de Madrid una impactant protesta, en la qual 400 activistes provinents de diversos països sostindran a les mans 400 cadàvers d’animals que han estat víctimes del consum i l’explotació humana per reivindicar els seus drets.

Gats, conills, pollastres, porcs, gallines i xais són alguns dels 400 animals que formaran part d’aquesta protesta. Els animals van ser recollits dels contenidors de les granges on havien mort i estat rebutjats. “Aquests animals passaran d’haver estat explotats en vida a ser els protagonistes d’una reivindicació solemne mitjançant la qual exigim que els drets animals siguin respectats” manifesten des Igualdad Animal.

El Dia Internacional pels Drets Animals se celebra el 10 de desembre a tot el món coincidint amb el Dia pels Drets Humans, per reivindicar que el mateix principi d’igualtat demandat per als éssers humans ha de ser estès per protegir als altres animals.

Amb aquesta protesta Igualdad Animal pretén provocar un debat en la societat sobre la relació d’explotació i dominació que existeix amb la resta d’animals en què milions d’animals són explotats i morts cada dia per consum humà. “Igual que nosaltres (els animals) tenen interès en viure i no patir, i tot i això, ignorem aquests interessos pel simple fet que no pertanyen a la nostra espècie”, afirma Igualdad Animal.