Per vuitè any consecutiu, AnimaNaturalis ha organitzat l’acte contra l’ús de pells a Espanya. Aquesta edició va reunir gairebé mig centenar d’activistes que es van despullar per protestar contra la indústria pelletera.

A la madrilenya plaça d’Isabel II i a tres graus de temperatura al sol, els activistes van representar cons seus cossos la mateixa quantitat de visons que es requereixen per confeccionar un sol abric de pells, mentre s’escoltava el lema: “Quantes vides per a un abric ? “.

Més de 60 milions d’animals són sacrificats cada any a tot el món per comerciar amb les seves pells. A Espanya es crien 400.000 visons en captivitat cada any, principalment a Galícia i Catalunya. Aquests animals tenen una mitjana de vida de 6 mesos, enfront dels 6 anys que viurien en llibertat. “Els animals explotats en les granges pelleteres viuen amuntegats, suportant unes condicions de vida miserables, i acaben sent brutalment assassinats perquè la seva pell sigui convertida en peces de roba”, va denunciar l’organització internacional AnimaNaturalis.

“Volem que els consumidors siguin conscients de l’atroç sofriment que s’amaga darrere d’aquest negoci cruel. En l’actualitat, amb tantes alternatives a l’hora de vestir-se, des del cotó al lli, passant pel folre polar o la microfibra, no té sentit prendre-li la pell a un animal per confeccionar peces de roba que es poden fabricar de moltes altres maneres “, ha assegurat Aïda Gascón, directora d’AnimaNaturalis a Espanya.