Membres de l’Observatori Justícia i Defensa Animal i de l’Associació per a la Defensa Jurídica del Medi Ambient ULEX han lliurat aquest dimarts al Govern del Principat d’Astúries els més de 53.300 suports recollits en defensa del llop asturià a través de la plataforma change.org.

Amb aquesta recollida de signatures, gestada al llarg dels quatre últims mesos, les associacions pretenen posar de manifest “el total rebuig social a l’assetjament a què s’està sotmetent al llop a Astúries, posant en marxa polítiques de persecució d’aquesta emblemàtica espècie que han culminat amb l’aprovació d’un pla que suposarà la mort de fins a 90 exemplars (alguns d’ells cadells) el 2013 “.

Segons aquestes organitzacions la mort de fins a 90 exemplars suposarà acabar amb un terç de la població total estimada a Astúries, segons les pròpies dades ofertes per l’Administració del Principat. “Si a aquests 90 llops que seran abatuts per l’Administració, es sumen els llops morts per enverinament, caça furtiva, atropellaments i altres causes, la supervivència d’aquesta espècie a Astúries està en perill”, asseguren.

D’altra banda, l’Observatori Justícia i Defensa Animal i ULEX declaren que l’autorització de batudes al Parc Nacional de Picos de Europa, únic Parc Nacional que manté una població de llops a Espanya i l’únic d’Europa Occidental on habita aquesta espècie, fa que la situació de llop a Astúries sigui, a dia d’avui, realment crítica, “el que ha generat una preocupació ciutadana que s’ha plasmat en la campanya de recollida de signatures”.

Per això, amb les més de 53.300 signatures que s’han lliurat al Principat afirmen que “la societat està requerint als poders públics que actuïn per protegir l’interès públic dimanant de l’article 45 de la Constitució Espanyola”.

Des de l’Observatori Justícia i Defensa Animal es fa una crida a la conciliació dels interessos en conflicte sense que siguin els llops els que hagin de desaparèixer d’Astúries i amb ells es faci un mal irreparable al patrimoni natural asturià en concret i al medi ambient en general.