El Partit Animalista ha aconseguit 20.777 vots en les eleccions al Parlament de Catalunya, 6.539 vots més que en les anteriors eleccions, a falta que es comptabilitzi el vot dels residents a l’estranger.

El passat mes de setembre el president de la Generalitat, Artur Mas, va convocar eleccions al Parlament, avançant la fi de la seva legislatura dos anys. PACMA va començar a treballar per a presentar candidatura. L’11 d’octubre (fora del termini previst en la llei electoral) la Junta Electoral requeria als partits extraparlamentaris la recollida d’avals per poder concórrer a aquests comicis. En els 10 dies que restaven de termini PACMA va aconseguir més de 8.000 signatures, superant les 5000 necessàries.

Des de PACMA valoren molt positivament els resultats i consideren un èxit el creixement del 46% respecte a les anteriors eleccions al Parlament, donades les excepcionalitats d’aquestes eleccions, que han estat centrades en una qüestió territorial. Ressalten que tenen una massa de votants que dóna suport a “l’únic partit que defensa els drets de tots els animals”.

Segons manifesta el Partit Animalista, la defensa dels animals ha estat present a la campanya electoral del 25N: milers de fulletons han estat distribuïts, més de 1.000.000 de persones han vist el vídeo electoral, s’han realitzat jornades animalistes i actes amb el suport de protectores.

Després d’aquests resultats, el Partit Animalista assegura que “segueix posicionat com una opció sòlida i real per aconseguir un representant que defensi els drets dels animals”. Afirmen que “tenint en compte el funcionament del sistema electoral espanyol, les pròximes eleccions europees el 2014, amb circumscripció única, seran els comicis en què es podria arribar a obtenir un representant animalista”.