ALMERIA: La passada setmana agents del Seprona van establir una sèrie de dispositius en zones properes a la capital d’Almeria, on s’havia detectat la pràctica de la caça amb xarxes.

La Guàrdia Civil va realitzar comprovacions en paratges i serres pròxims a la capital, el Coll de las Lomas, Turó San Cristóbal, Barranc El Cavallar, paratge Los Almendritos o Rambla d’Iniesta, on van localitzar diversos punts en què s’havien instal · lat fins a 5 xarxes abatibles , cadascuna de 3 metres de longitud.

Després d’intervenir les xarxes, la Guàrdia Civil va buscar sense èxit a la persona responsable de la seva instal·lació, vigilància i control. A més de les xarxes, els agents del Seprona van confiscar diverses gàbies, amb 33 caderneres (Carduelis carduelis) i 7 lluers (Carduelis spinus), aus utilitzades com a reclam per a aquest tipus d’activitat.

Després de verificar els agents que la majoria de les aus no tenien anelles identificatives, van ser posades en llibertat, realitzant a continuació gestions relacionades amb la titularitat dels ocells anellats.

Les infraccions, detectades pels agents del SEPRONA de la Guàrdia Civil d’Almeria, a la Llei 8/2003, de 28 d’octubre, de la flora i la fauna silvestres, han estat posades en coneixement de la Delegació Provincial d’Agricultura, Pesca i Medi Ambient de la Junta d’Andalusia a Almeria.

Font: almeria360.com