ZAMORA. L’associació Defensa Animal Zamora (DAZ) posarà en marxa una campanya per “acabar amb la venda d’animals entre particulars” i promoure les adopcions. “Fer de la vida d’un ésser que sent una mercaderia és una cosa, com a mínim, reprovable”, consideren els representants de DAZ, que van subratllar en una nota de premsa que “les associacions de defensa i protecció animal i, cada vegada més les pròpies administracions públiques, estan difonent la necessitat d’adoptar en lloc de comprar” un animal.

“Si, a més, tenim en compte la problemàtica que suposa l’abundància de criadors particulars, motivats per l’ànsia d’enriquiment a costa d’éssers innocents, arribem a un tipus de comerç que, sent tan retraient com el que duen a terme les botigues autoritzades, no compleix amb les exigències de la Llei 5/1997 de 24 d’abril, de Protecció Animal de Castella i Lleó, que en el seu article 28.3 diu: ‘són infraccions greus la cria i venda d’animals en forma no autoritzada’, sancionant amb multes d’entre 150 i 15.000 euros”, han ressaltat des de DAZ.

Entrevistes amb les clíniques veterinàries i un dossier informatiu per a les administracions públiques centren l’estratègia de l’associació, que persegueix diversos objectius en el desenvolupament d’aquesta campanya: D’una banda, “aconseguir que la majoria de la població conegui la situació d’il·legalitat que suposa la compravenda” d’animals i de l’altra, que els veterinaris “entenguin que són part fonamental en aquesta tasca de sensibilització i conscienciació, ja que treballen cada dia amb potencials adoptants o compradors”. Així mateix, pretenen que les autoritats “s’impliquin en fer complir la legislació, de manera que, tota persona que criï gossos o gats, compti amb els permisos corresponents”.

D’aconseguir aquests objectius, sentencien els representants de DAZ, que “la gran majoria dels particulars deixin de criar perquè, d’aquesta manera, centenars de milers de gossos i gats no neixin per a, en molts casos, morir o ser abandonats i maltractats “. Tot això suposarà, a més, un “augment de les oportunitats d’adopció per als que ja han nascut i que actualment viuen en gosseres o albergsrefugis”, segons van agregar.

La campanya es durà a terme en tres fases: una inicial, informativa, una altra de conscienciació i sensibilització i, finalment, es denunciaran “aquells casos que persisteixin malgrat les passes anteriors”.

Font: laopiniondezamora.es