Representants polítics de diversos partits s’han reunit a l’Ecocentre de Barcelona per a signar el compromís d’assolir, durant la propera legislatura, la prohibició de l’ús d’animals en circs a tot Catalunya.

L’acte, impulsat per l’Associació Animalista Libera! i la Fundació Franz Webber, ha comptat amb l’adhesió dels grups polítics de CiU, ERC i ICV, representats pel Senador Josep Maldonado, la Diputada Neus Munté i la Regidora Mònica Santamans per part de CIU; el Diputat català Oriol Amorós, i els regidors de l’Ajuntament de Barcelona Jordi Portabella i Ricard Martínez en representació d’ERC; i per part d’ICV el Diputat Josep Vendrell i Rosa Mateu.

 

 

El popular periodista Daniel Domenjó ha presentat l’esdeveniment i ha expressat el seu recolzament a la campanya que denuncia, entre altres coses, els maltractaments i humiliacions que pateixen els animals durant les actuacions, i les condicions de vida que tenen els animals de qualsevol espècie, que es veuen reduïts a esclaus.

Més del 50% de la població catalana ja viu en municipis que han vedat la instal·lació de circs que incloguin animals als seus espectacles, amb 70 ciutats arreu del territori, entre elles les principals capitals catalanes, adherides a la campanya, per això, els impulsors de la campanya asseguren que ha arribat el moment de que el Parlament es pronuncií a favor dels animals demostrant l’avanç de Catalunya en la direcció del progrés moral.

La campanya CLAC compta amb l’adhesió de diferents personalitats de l’àmbit acadèmic, de l’empresa, de la cultura i l’espectacle. (Si cal posar els nons quedaria com l’ha aenviat libera La campanya CLAC compta amb l’adhesió de diferents personalitats del món de la cultura com Magda Oranich, els catedràtics de Filosofia Norbert Bilbeny i Josep Maria Terricabras, l’empresari Salvador Alemany. Han recolzat també l’acte amb la seva presència els actors del programa Polònia Mònica Pérez i Jordi Ríos.