Entendre els òrgans vius sense realitzar experiments animals és un dels reptes de l’Enginyeria Biomèdica, una disciplina que tracta, entre altres coses, de reproduir el comportament dels nostres òrgans a través de models computacionals.

En concret, l’Enginyeria Biomèdica o Bioenginyeria és una de les àrees de coneixement en què treballen els investigadors del Centre d’Investigació Biomèdica en Xarxa de Bioenginyeria, Biomaterials i Nanomedicina, CIBER-BBN, pertanyent a l’Institut de Salut Carles III, que celebra aquests dies seves VI Jornades Científiques.

Així mateix, un altre dels desafiaments que s’ha proposat és el de millorar el monitoratge de la salut a través de, per exemple, el desenvolupament de xarxes de sensors en contacte amb al cos per mesurar paràmetres físics com el nivell de sucre, temperatura, pressió arterial o nivell d’estrès.

Aquests objectius s’han plantejat durant la VI Trobada anual dels investigadors del CIBER-BBN, inaugurat pel director de l’Institut de Salut Carles III (ISCIII), Joaquín Arenas, que ha comptat amb la presència de sis reconeguts científics internacionals, els quals, juntament als investigadors del Consorci.

Un cop l’any, investigadors pertanyents a diferents centres de recerca, universitats, laboratoris i hospitals, repartits per la geografia espanyola, es donen cita per compartir els seus avanços en investigació, reptes, interessos i inquietuds, de manera presencial, alguna cosa no tan quotidiana per un Consorci de Recerca en Xarxa.

“Les jornades continuen sent la millor activitat per conèixer amb més profunditat, insistir en les línies de recerca en què estem treballant els grups i veure com podem col·laborar entre nosaltres per acostar de manera més ambiciosa i eficient els resultats obtinguts en els laboratoris a la societat “ha destacat el director científic del CIBER-BNN, Pablo Laguna.

Font: europapress.es