En un intent per salvar de l’extinció la població russa de tigres, el govern ha ultimat una proposta de llei que endurirà les penes per als furtius. “Comerç, transport o possessió d’espècies en perill d’extinció es consideren crims segons aquestes noves lleis redactades pel Kremlin”, va dir WWF en un comunicat de premsa.

La caça ha delmat la població de tigres i ha provocat que el món hagi perdut ja el 97% dels seus tigres en llibertat, segons l’agència. WWF calcula que actualment la població mundial de tigres es xifra en 3.200 exemplars.

“Lamentablement, fins ara, la llei a Rússia, territori on habiten molts dels tigres que queden al món, només considerava un delicte matar l’animal”, va dir WWF. Els furtius descoberts mentre transportaven cadàvers o membres de tigres podien al·legar que van trobar l’animal ja mort i lliurar-se del procés penal.

Recentment, es va localitzar a un home amb restes de sis tigres, i un altre amb vuit pells de tigre, segons WWF. Segons les lleis actuals russes, aquests dos subjectes només haurien de pagar una multa insignificant.

“Aquests avenços legals constitueixen un pas important per a la protecció de tigres i altres espècies amenaçades pel comerç i la caça il·legals”, dic Igor Chestin, director executiu de WWF a Rússia. El Ministeri de Recursos Naturals i Medi Ambient redactarà l’esborrany de la nova llei en cooperació amb WWF.

“Elevar el comerç, transport i possessió d’espècies amenaçades a la categoria de delicte és una mesura que portàvem temps esperant, estem convençuts que farà que la caça furtiva es redueixi dràsticament”, va afirmar Chestin, afegint que WWF està satisfeta de veure que es produeixen avenços per incrementar la protecció de la població de tigres a Rússia.

Primorie, regió on habiten el 90% dels tigres russos, va ser identificada i promoguda a la categoria de zona protegida. Les explotacions de fusta van ser prohibides a les àrees protegides i zones de recol·lecció de fruits secs, segons WWF. L’administració regional va prohibir també la tala comercial en els trams superior i mitjà del riu Bikin.

El 2010, el govern rus va adoptar la ‘Estratègia per a la Conservació del Tigre’, comprometent-se a doblar el nombre de tigres en llibertat per 2022 ja endurir les penes imposades als acusats de comerciar il·legalment amb productes derivats del tigre.

Aquest any Rússia va demanar a científics indis experts en qüestions mediambientals que col·laboressin en la implementació d’un programa per reubicar tigres, partint de la base d’un experiment dut a terme amb èxit a l’Índia.

La reubicació de tigres en les reserves especials de Sariska i Panna va atreure l’interès dels experts russos, els felins reimplantats en aquests espais protegits, que van perdre un nombre considerable d’exemplars a causa de la caça furtiva, ja han tingut cries.

Rússia ha elegit la biosfera de Sijote-Alin, dins del seu projecte “Tigre Siberià”, com a zona potencial per reallotjar els tigres en el marc la “Iniciativa Global Tigre” (GTI), que té com a objectiu doblar la població mundial de tigres per al 2022.

Font: rusiahoy.com
Foto: RT