Els 21 cavalls decomissats per l’Ajuntament de Caldes de Montbui (Vallès Oriental) el passat mes de setembre, han estat retornats al seu propietari tot i les reticències de les protectores d’animals. El consistori havia retirat la tutela a l’incomplir la Llei de Protecció d’Animals, ja que els cavalls vivien en un lamentable estat, desnodrits i sense aigua, pel que va exigir al propietari que s’adeqüés la finca o bé els traslladés a un altre espai amb garanties .

Segons l’ajuntament, el propietari ha traslladat els cavalls a una altra finca que, segons la Generalitat, compleix amb la normativa. Tanmateix, les protectores d’animals recorda que els animals ja han patit tres episodis de malnutrició i abandonament. Abans de la denúncia de Caldes de Montbui, el propietari va rebre altres denúncies quan els tenia en una finca de Teià (Maresme).

L’ajuntament de Caldes ha tornat la tutela dels cavalls al seu propietari un cop aquest ha complert amb els requisits legals exigits per aixecar el decomís: liquidar el deute en concepte de despesa pública realitzada per l’Ajuntament durant aquest procés i acreditar el trasllat dels cavalls a una finca reconeguda per la Generalitat de Catalunya.

El portaveu del govern municipal, Jaume Mauri, i la vicepresidenta de la Comissió Interlocutora de Protectores d’Animals de Catalunya (CIPAC), Yolanda Valbuena, recorden que és la Generalitat l’administració competent en aquests casos i que el fet de “mantenir els animals sense l’alimentació necessària “és una infracció greu Llei de Protecció d’Animals.

En aquest sentit, des de les protectores d’animals adverteixen que aquesta situació s’agreuja pel fet que “la Generalitat ja tenia coneixement del perfil del posseïdor dels cavalls, ja que els mateixos animals van ser trobats en estat de malnutrició quan estaven allotjats a Teià , fa tres anys “.

Font: lavanguardia.com