L’espot electoral no ha estat emès al menys en els quatre primers passis en TV3 programats segons el calendari el•laborat per la Junta Electoral.

La Junta Electoral Provincial de Barcelona ha instat a TV3 a emetre fora d’horari infantil l’espot electoral del Partit Animalista Contra el Maltractament Animal (PACMA), on apareixen imatges reals del tracte que reben els animals a Catalunya. El vídeo mostra escenes d’un correbou, una llebre saltant pels aires en ser abatuda d’un tret, gossos en estat deplorable amuntegats en una gossera i, finalment, un garrí agonitzant després que un home l’hagi agafat pels peus i hagi colpejat amb violència el seu cap contra el terra.

PACMA manifesta que l’espot electoral és similar als emesos per aquest mateix partit en les anteriors eleccions generals o les autonòmiques d’Euskadi i Galícia. Els animalistes demanen a TV3 que “no discrimini” el seu vídeo i no relegui la seva emissió a altes hores de la matinada, en lloc de fer-ho entre les 22h i les 00. L’horari de protecció del menor és de sis del matí a deu de la nit.