El i l’activista antitaurina, Anxo Rodríguez i Aïda Gascón, membres d’AnimaNaturalis, han guanyat el judici per les agressions rebudes mentre gravaven un “correbous”, a la localitat d’Alcanar, amb la finalitat de detectar possibles infraccions i maltractaments a els animals.

L’agressor, M. M. R., ha estat condemnat a onze dies de localització permanent ia pagar una indemnització de 150 euros per les lesions causades a Anxo Rodríguez i 90 euros a Aïda Gascón. A més de 345 euros per les destrosses ocasionades a la cambra de gravació dels defensors dels animals.

Segons relata la sentència, el 12 de maig, quan s’acostava el bou corrent pel carrer, Anxo Rodríguez es preparava per començar a gravar. L’imputat li va donar un cop de puny al clatell que el va llançar a terra trencant-li també la càmera de vídeo que duia. En veure el que havia passat, la seva companya Aïda Gascón, es va situar entre la víctima i l’acusat per impedir una altra agressió, rebent ella un cop de puny a l’esquena que la va fer caure a terra. El denunciat, per la seva banda, nega les acusacions, tot i que reconeix que el dia dels fets “els ànims estaven molt encesos i que sempre s’encenen quan arriben els antitaurins”.

Aïda Gascón assegura també que l’agressor, que està pendent d’un segon judici amb els activistes, va tornar a impedir que gravessin imatges dos mesos després al municipi d’Ulldecona i que fins i tot els va trencar, de nou, una altra de les càmeres.

Foto: AnimaNaturalis