L’Ajuntament de Benavente, a través de la Regidoria de Medi Ambient, signarà properament un conveni amb l’Associació Protectora d’Animals de Benavente «Procan Hogar para un Amigo» amb la finalitat que aquesta agrupació sense ànim de lucre s’encarregui de les tasques que la comunament coneguda com gossera comporta a canvi d’una subvenció anual de 19.000 euros.

Per l’any 2012 s’ha establert la quantitat proporcional fins a la finalització de l’any natural, la qual cosa suposa 4.500 euros. Aquesta cessió es realitzarà per tres anys amb possibilitat de pròrroga i és una situació prevista en la Llei, la qual especifica que és competència dels ajuntaments, la recollida dels animals abandonats, podent concertar la realització d’aquest servei amb associacions protectores d’animals o entitats autoritzades per a aquesta finalitat. «Procan Hogar para un Amigo» ha sol·licitat dur a terme aquest servei, tal com va informar el regidor de Medi Ambient, Juan Dúo, en la darrera comissió informativa a la resta de grups que conformen l’oposició.

Es dóna suport així econòmicament una sèrie de tasques que es realitzaven de manera molt similar a com es farà a partir de la signatura de l’acord com és la recollida d’animals extraviats o abandonats, l’ús, conservació i neteja del Centre Municipal de Recollida, l’administració de l’alimentació als animals així com els productes inclosos al programa sanitari o prescrits pel veterinari municipal i també promoure l’adopció dels animals recollits al Centre, facilitant la seva tramitació als interessats.

Ana Vila, presidenta de l’Associació Protectora d’Animals de Benavente «Procan Hogar para un Amigo» i auxiliar de veterinària per la Universitat de Lleó, anima la ciutadania a adoptar algun dels gossos que hi ha al Centre de Recollida de la ciutat, així com a realitzar donacions econòmiques per a les despeses extra que suposen certes situacions com, per exemple, operar a un gos que ha estat atropellat.

Rosa Charro, vicepresidenta de l’Associació i persona encarregada de les tasques de manteniment dels gossos (una tasca que porta realitzant sense remuneració des de fa 15 anys), recorda també que es necessita voluntariat per treure a passejar els gossos cada dia. La Protectora compta actualment amb sis socis que es mostren il·lusionats per la regularització de l’activitat, cosa que permetrà també donar ocupació a una persona.

Al voltant de 80 animals són recollits per accident o per abandonament a Benavente cada any, una xifra molt més gran del que molts imaginen.

A més, una empresa dóna cada mes un sac de pinso especial per a gossos «delicats» que necessiten una alimentació específica per diverses causes, una mostra més de com ajudar a aquests animals que necessiten una llar.

Des de la protectora volen recalcar que la recollida de gossos abandonats es farà únicament i exclusivament dins el terme municipal de Benavente i no acollirà animals procedents d’altres municipis, els quals s’han de posar en contacte amb l’ajuntament que li correspongui.

La Diputació Provincial ofereix un servei de recollida a les localitats de Zamora amb menys de 5.000 habitants, tal com pot llegir-se a la seva pàgina web: «per poder gaudir d’aquest servei, l’ajuntament haurà de remetre una sol·licitud de recollida al Servei d’Agricultura i Ramaderia ».

De vegades per proximitat, de vegades per desconeixement, moltes persones es posaven en contacte amb el Centre de Recollida Municipal de Benavente. Des de la protectora expliquen «què més ens agradaria a nosaltres que poder recollir tots els animals abandonats, però les normes són així».

Font: laopiniondezamora.es