La persona responsable de la “gravíssima” desatenció de la qual va ser víctima una gata siamesa a Bilbao la passada primavera va resultar condemnada després de la vista que va tenir lloc el passat 19 de setembre, segons ha informat la associació ATEA. La condemna és triple, ja que, a més de la pròpia condemna establerta per la jutge (175 euros en total), obliga l’acusat a efectuar el pagament que va suposar l’assistència veterinària que va requerir la gata Juani, a més de a les costes del judici .

Respecte al dictamen, l’organització diu sentir una sensació agredolça pel que al seu parer es tracta d’una sentència “sens dubte insuficient, ja que la salut i el benestar dels animals són per a ells tan importants com per a nosaltres les nostres, encara que impensable fa tot just uns anys “. L’associació vol transmetre també el final feliç de la gata que fa que viu amb la seva nova família des de fa un mes.

Relacionat amb aquest mateix cas, ATEA acaba d’interposar davant l’Ajuntament de la capital biscaïna una nova denúncia administrativa contra les mateixes persones, en conèixer que, alguns dies abans de la celebració del judici, la suposada companya sentimental del responsable de Juani es presentar en una clínica veterinària de Barakaldo sol·licitant pressupost per a la vacunació de cinc gats, imatges dels quals va mostrar a una treballadora de la clínica, que va quedar horroritzada per l’aspecte que presentaven els animals. Segons explica l’associació, en veure aquestes imatges, la treballadora va suggerir a la clienta que els gats haurien de ser atesos amb urgència, al que va contestar que “ja els havia donat una pastilla i que s’havien curat”. “Cal deduir d’aquest episodi que més animals podrien estar passant per la mateixa malson a la de Juani”, explica ATEA en nota de premsa.

Per això, ATEA ha cursat una sol·licitud d’intervenció urgent en el domicili d’aquesta parella, “amb la principal i doble pretensió que s’apliqui amb tot rigor la normativa proteccionista vigent, i primer de tot que els siguin decomissats quants animals es trobin en l’esmentat habitatge, inhabilitant als responsables per la tutela d’animals “, ja que per a l’organització” és evident que no es tracta de persones apropiades per a això “.