El Partit Animalista ha aconseguit reunir gairebé 8.000 avals de la ciutadania amb dret a vot a Catalunya, 3.000 més de les exigides, que han donat el seu suport a aquest partit perquè pugui estar present en les eleccions al Parlament el proper 25 de novembre, amb llistes a les quatre províncies catalanes.

PACMA mostra la seva satisfacció per haver superat aquest requisit, però reitera, el seu rebuig contra aquesta mesura, que limita el dret constitucional de tots els partits legalment constituïts a presentar-se a les eleccions.

A més, en el cas d’aquests comicis, la JEC va notificar la necessitat de recollir signatures fora del termini previst per la reforma de la Llei Orgànica del Règim Electoral General, a la qual s’acull Catalunya, ja que no compta amb legislació pròpia al respecte, fet que van denunciar públicament juntament amb altres partits extraparlamentaris.

Des del Partit Animalista considerem aquest obstacle als partits sense representació com un nou cop a la democràcia, afirmen en nota de premsa.