Dimecres els legisladors van votar a favor d’una ordenança que farà Los Angeles la ciutat més gran als Estats Units que prohibeix la venda de gossos, gats i conills provinents de vivers.

L’ordenança, que el Consell de la Ciutat va aprovar per 12 vots a favor i 2 en contra, s‘adreça a les granges de cadells i està dissenyada per reduir les desenes de milers d’animals sacrificats cada any als refugis de la ciutat.

Segons la llei, els individus encara es poden comprar directament dels criadors i a les botigues d’animals se’ls permetrà vendre els animals que vénen de refugis, protectores i grups de rescat registrats. Les botigues que venguin animals de criadors poden enfrontar càrrecs de delicte menor i una multa de 250 dolars (uns 193 euros) si és el primer cop.

Activistas dels Drets Animals de Los Angeles han elogiat l’aprovació de la prohibició com un senyal per a altres grans ciutats a seguir el seu exemple. Irvine, Hermosa Beach i West Hollywood es troben entre les més de 30 ciutats dels Estats Units i Canadà que han aprovat mesures similars en els últims anys, segons Elizabeth Oreck, que ha estat al capdavant de l’esforç legislatiu en nom de Best Friends Animal Society.

“En faran patir” va dir Candice Ro a Los Angeles Times. La seva família ha estat venent gossos petits, com Yorkshire Terriers i Bulldogs Anglès, durant 11 anys. Ro afirma que la seva botiga, compra gairebé la totalitat dels seus gossos als criadors locals que tenen bona cura dels seus animals. “Si ens hagueren donat cadells malat de granges , no m’hauria quedat al negoci tant temps”, va dir.

La prohibició va ser defensada pel regidor Paul Koretz, un partidari dels Drets Animals que va dir que els legisladors tenen el deure de donar la cara pels animals que “no poden parlar per si mateixos.”

La mesura va ser rebutjada pel regidor Mitchell Englander, que va votar en contra de la prohibició juntament amb el regidor Bill Rosendahl.

Englander va dir que la ciutat no compta amb els recursos per fer complir la llei, i va dir que posarà les botigues d’animals de L.A. en desavantatge. En temps econòmicament difícils com aquests, va dir, el govern s’hauria de concentrar en altres coses. “Amb els recursos limitats que tenim, hem de centrar en els serveis centrals”, va dir Englander.

Com que la votació de dimecres no va ser unànime, ha de tornar per a una segona volta la propera setmana.

Font: latimes.com