El municipi d’Aracena, a Huelva, ha aprovat una nova normativa en la qual els protagonistes seran els animals. Concretament, s’ha establert que els ciutadans que visquin en blocs de pisos només podran tenir com animals domèstics un gos, dos gats i dos ocells.

L’ordenança de l’Ajuntament, que redueix a més a una les vegades que les gates i gosses poden parir als habitatges, ha estat aprovada amb els vots a favor del PSOE, que governa amb majoria absoluta, i del PP i IU.

Al seu torn, la normativa inclou la prohibició que els gossos bordin entre les deu de la nit i les vuit del matí i impedeix que en habitatges unifamiliars amb un pati de menys de 20 metres quadrats visquin més de cinc gats o gossos de menys de set quilos.

D’altra banda, per a habitatges unifamiliars amb més de cent metres o amb corrals o patis de més de vint metres quadrats, aquest límit s’amplia a un animal més per cada cent metres quadrats d’habitatge o 50 metres més de corral o pati.

L’ordenança sosté que si les gosses o gates donen a llum en més d’una ocasió, l’habitatge «es considera centre de cria i, per tant, serà sotmesa als requisits d’aquests centres» i haurà de tenir la corresponent autorització especial dels serveis municipals.

Aquesta normativa es basa en una llei sobre protecció d’animals aprovada pel Parlament andalús de 2003, que va introduir un marc jurídic mínim per ordenar la convivència dels éssers humans amb els animals.

Font: abc.es