Persones voluntàries de la Protectora d’Animals i Plantes de Burgos han donat la veu d’alarma davant la troballa en els darrers dies d’almenys una desena de gats morts o encara amb vida, tots ells amb símptomes clars d’haver estat enverinats, dins el càmping municipal de Fuentes Blancas i en els contenidors d’escombraries del voltant.

Els animals han anat apareixent al llarg de la setmana passada, tot i que el pitjor dia va ser el diumenge, quan en registrar els dipòsits de deixalles de la zona van descobrir que no només havien llençat aquells ja cadàver, sinó també altres que encara estaven amb vida, en alguns casos pràcticament agonitzant. «Patien vòmits, convulsions … Va ser un espectacle lamentable, havia gent fins i tot plorant », comenta una de les integrants del col·lectiu en defensa dels animals.

Van acudir ràpidament al veterinari per intentar salvar a dos d’ells, que romanen ingressats i lluitant per tirar endavant. A més, es van fer càrrec de 4 gatets sense mare, que han portat a les instal·lacions de la Protectora, al costat d’altres recollits en dies precedents. Res van poder fer per altres 7 gats, que ja havien mort. Entre ells hi havia una femella aparentment embarassada.

Treballadors de l’empresa que gestiona el càmping municipal si tenen coneixement del que està succeint, encara que es desvinculen del que ha passat. S’han limitat a recollir els cadàvers que han trobat al recinte -3 ahir, segons va declarar un treballador- i llençar-los a la brossa.

Des de la Protectora també consideren que l’assumpte no té res a veure amb els gestors de les instal·lacions, encara que sí sospiten de la implicació d’algú allà allotjat, ja que el focus de l’enverinament sembla estar dins del recinte. Els i les voluntàries han posat els fets en coneixement de la Policia, encara que no tenen proves per incriminar ningú.

A més de la possibilitat que morin més animals, a la Protectora el preocupa que el verí es pugui estendre a altres espècies, donat l’elevat nombre de gossos que passegen per la zona de Fonts Blanques. «El verí segueix per aquí», conclouen.

Pel que sembla, al càmping de Fuentes Blancas havia inicialment uns 20 gats, però en els últims temps han criat de manera molt ràpida. La regidora de Sanitat, Marisol Carrillo, no tenia ahir coneixement de l’assumpte ni constància d’avisos per a la recollida dels animals morts, que es pot sol·licitar a través del 010.

Font: diariodeburgos.es