El proper desembre, en cinemes de Madrid i Barcelona, ​​s’estrenarà la pel · lícula documental La Barbacoa, una producció de 4 Barres Audiovisuals, escrita i dirigida per Enric Urrutia.
 
Aquesta pel·lícula documental és una reflexió sobre els hàbits alimentaris de societats com la nostra, en concret, en relació al consum de carn. És la primera filmació documental d’aquestes característiques gravada íntegrament a Catalunya i compta amb la col · laboració d’activistes com l’etòleg britànic d’origen català Jordi Casamitjana i el coordinador general Lbera!, El qual va ser també portaveu de la Plataforma Prou!, Leonardo Anselmi. Tots dos han aportat la seva visió del veganisme.

 

 
 
La Barbacoa ha estat un treball de més de quatre anys, en què s’han recollit imatges de granges i escorxadors de tot Catalunya, així com les opinions de personalitats relacionades amb aquest sector. Aquesta comunitat autònoma va ser pionera a aprovar una Llei de Protecció dels Animals a Espanya que, alhora, és també la més avançada de tot l’Estat. No obstant això, Catalunya concentra un terç de tot el sector carni espanyol. En l’àrea de la Catalunya Central, hi ha una de les majors concentracions de granges i escorxadors de porcs de tot Europa.