La Societat Valenciana Protectora d’Animals i Plantes (SVPAP) està amb l’aigua al coll. Només tenen quatre dies per poder fer front a un deute contret amb la Seguretat Social de 27.765,60 euros. Asseguren que han intentat negociar amb aquest organisme oficial el fraccionament del pagament, però «l’única resposta ha estat una negativa», expliquen fonts de l’entitat. La protectora tem no poder recaptar aquests diners en tan poc temps “perquè la Seguretat Social, si no pagues t’embarga, i podem veure’ns en la situació de quedar-nos sense el refugi de Benagéber. El refugi porta funcionant més de 20 anys i més de 500 animals es poden veure al carrer de sobte », segons Yolanda Climent.

Aquest col·lectiu està fent una crida a través de les xarxes socials, la seva web oficial i amb missatges a mòbils, per demanar donatius que puguin eliminar aquest risc d’embargament i expliquen que es poden fer efectius a través d’un ingrés en un compte de Bankia ( 2038/6570/71/6000016867), en www.svpap.com, a l’apartat ‘donar’ (paypal) o apropant-se a la seu del carrer Palleter 55 de València.

Des d’aquesta protectora, que fins fa un temps prestava servei a la gossera municipal de Benimàmet, expliquen que aquest ha estat un deute que no esperaven, resultant de la Seguretat Social dels treballadors que van deixar de prestar servei a les instal·lacions de València. «Vam haver de deixar el centre de València perquè l’Ajuntament no ens va pagar. Crèiem que els treballadors anirien subrogats a la nova protectora que es fes càrrec de la gossera, però una jutge va dictaminar que no. Llavors es va pagar la liquidació, però ara ha arribat el deute amb la Seguretat Social », detallen des de la protectora SVPAP.
Els dirigents d’aquest col · lectiu confien que els amants dels animals els ajudin a solucionar aquest nou compromís econòmic perquè els gossos, gats i resta d’animals als quals donen aixopluc no es vegin al carrer.

A més, reconeixen que aquest requeriment no és l’únic al qual estan havent de fer front. Asseguren que el deute, després de deixar el centre de València, era de més de 200.000 euros i que en un sol any, gràcies als donatius ia les diferents accions que han impulsat, han pogut pagar ja 150.548,50 euros. «Estem tot l’any programant activitats per conscienciar la gent que necessitem ajuda, no només per pagar els deutes, també per curar i mantenir als 500 animals que hi ha a Benagéber», indica Climent. Entre les accions realitzades cal destacar des de concursos de gossos, a rastells, monòlegs o concerts de guitarra. Per a la setmana que ve fins i tot realitzaran una promoció en una discoteca per recaptar fons.

Font: Las Provincias