El Jutjat d’Instrucció 6 de Valladolid va requerir el passat dilluns 15 d’octubre una fiança de 15.000 euros al Partit Animalista per admetre a tràmit la querella interposada contra Pau Trillo-Figueroa, Delegat Territorial de la Junta de Castella i Lleó a Valladolid, acusat d’un delicte de prevaricació administrativa per autoritzar l’espectacle del ‘Toro de la Vega’ el 2012.

El Partit Animalista – PACMA considera que la fiança és totalment desorbitada. Per aquest motiu, avui divendres 19 d’octubre s’ha interposat un recurs de reforma i subsidiari d’apel·lació, sol·licitant que la fiança sigui reduïda a 1.000 euros.

Així mateix, en el recurs també es manifesta que les diligències inicials d’instrucció no revesteixen un cost excessiu, i que el jutge va acordar remetre ofici a la Junta de Castella i Lleó sol·licitant còpia de l’autorització del Delegat Territorial a Valladolid, la qual cosa apunta a la existència d’indicis de la comissió de delicte.

El Partit Animalista no pot assumir la fiança de 15.000 euros fixada pel jutge, que a més podria vulnerar el dret constitucional que tenen la ciutadania i organitzacions d’interposar querelles per contribuir a l’aclariment dels delictes. El Partit Animalista confia que aquest recurs sigui acceptat.

Font: pacma.es

Articles semblants

5246

7529