L’Ajuntament de Montcada i Reixac i la Conselleria d’Agricultura han imposat tres multes per un import total de 19.000 euros a un caçador que tenia tancats, en unes condicions deplorables, a una trentena de gossos en una finca d’aquest municipi. A la parcel·la també es van trobar les restes d’altres 23 gossos, la majoria d’ells enterrats, encara que un dels cadàvers corresponia a un animal que havia mort enverinat poques hores abans.

En la seva resolució, Agricultura també inhabilita Faustino L. P. per a la tinença d’animals durant un període de cinc anys per maltractar o agredir físicament els animals, mantenir sense l’alimentació necessària i en instal·lacions inadequades des del punt de vista higiènic i sanitari, i per no prestar l’atenció veterinària necessària.

Els fets es remunten a desembre de 2011, quan Fundació Altarriba i DAR Animal Rescue van documentar la presència de 33 gossos en molt males condicions en una finca de Montcada. Els animals van ser decomissats dies després pels Agents Rurals de la Generalitat.

“El que vam veure allà era un infern de brutícia, aigua podrida, cadenes i excrements”, explica Karin Pielanen, de DAR Animal Rescue, que va intervenir en el decomís. “Aquells animals estaven suplicant per la seva vida. En dies anteriors vaig veure un lligat amb part de les vísceres fora, i un altre que em llepava la mà a través dels barrots. El dia del decomís va trobar el cadàver d’aquest animal tirat a l’abocador, amb una ferida terrible a la pota “. Segons la necròpsia, va morir per ingesta d’un producte químic utilitzat en l’agricultura.

Yolanda Valbuena, responsable de l’àrea jurídica de la Fundació Altarriba, dedicada a la protecció dels animals, ha explicat que aquesta és la sanció econòmica més elevada que s’ha imposat a Catalunya per un cas semblant.

L’especialista jurídica denuncia que hi ha alguns caçadors que mantenen els seus gossos “en pous miserables, immunds, amb ferides infectades sense curar. Utilitzen als gossos per al seu hobby particular, però volent estalviar-se els veterinaris i alimentació. Els mantenen lligats al llarg de tota la setmana, excepte els dies de caça en què els llancen contra un senglar. La resta de dies i mesos de l’any, els animals es moren de pena i de dolor, lligats tot el dia o tancats en diminutes gàbies “, afegeix.

Valbuena afirma que les protectores d’animals s’enfronten sovint a situacions com aquesta, en què s’han de fer càrrec d’un gran nombre d’animals maltractats i intentar trobar una nova llar. “És vital que la societat ens ajudi, perquè sols no podem. Les protectores ens encarreguem de la part més dura, però necessitem suport per seguir”, afegeix

Font: elperiodico.com