Des del passat dia 16 d’octubre es pot visitar l’exposició fotogràfica “ESPECISME” a la sala Alhóndiga de Zamora.

L’especisme és la discriminació basada en la diferència d’espècie. En analogia amb el racisme i el sexisme es tracta d’afavorir els interessos d’uns individus en oposició als d’altres per no pertànyer a la mateixa espècie.

La mostra, composta per trenta imatges amb textos explicatius, posa la mirada sobre el tracte que es dóna als animals i l’ús que se’n fa.

Les fotografies han estat realitzades per alumnat de l’IES La Vaguada, com a part d’un projecte de del Grau Mitjà de Laboratori d’Imatge.

La iniciativa sorgeix a partir d’una xerrada oferta per l’associació antiespecista Defensa Animal Zamora (DAZ) al centre educatiu despertant l’interès pel tema entre un grup de vuit alumnes i la seva professora decidint, entre totes, plantejar aquesta iniciativa a DAZ .

L’abandonament, les festes populars, la vida dels animals en els circs i en els zoos, la caça, la indústria alimentària o l’experimentació són algunes de les realitats captades pels i les joves fotògrafes. També es pot veure una comparació amb el racisme i el sexisme través de retrats i una altra sobre el projecte Gran Simi.

Des de l’associació valoren molt positivament el projecte perquè és una forma de normalitzar el missatge antiespecista en un àmbit concret de la societat.

DAZ posa a disposició de qualsevol col · lectiu o administració l’exposició i confien que es pugui exposar en el major nombre possible de llocs. La Universitat de Valladolid ha manifestat l’interès de comptar amb ella.

La mostra es pot visitar fins al dia 26 d’octubre de 10 a 14 hores i de 17 a 21 hores al Palau de l’Alhóndiga, a la Plaça Santa Anna, s / n, a Zamora.