Lligar a un llebrer a un vehicle de motor per entrenar-està a punt de ser autoritzat a Andalusia. La Junta ultima la legalització d’aquesta activitat mitjançant un reglament, segons informa la Federació Andalusa de Caça, que ja dóna per feta l’autorització i la celebra. Fonts de la Conselleria d’Agricultura de la Junta expliquen que, de moment, és un esborrany intern i “no hi ha res publicat oficialment”.

La legalització d’aquesta pràctica a Andalusia -considerada un delicte de maltractament animal fins al moment, segons admet la federació- obriria la porta a la regularització en altres comunitats autònomes. A Espanya hi ha més de 180.000 galgueros, amb 500.000 llebrers, segons la Federació Espanyola de Galgos, adscrita al Comitè Olímpic Espanyol.

A partir d’ara, segons l’esborrany, els propietaris de gossos podran lligar-los amb una corda a un “ciclomotor, motocicleta, quad o anàlegs” per entrenar a partir dels sis mesos d’edat com a mínim. La velocitat a la qual ha de circular el vehicle, resa el document, és “la que permet al llebrer acompanyar al vehicle al qual va lligat sense poder ser arrossegat en cap moment per aquest”. Estarà prohibit sobrepassar els 15 quilòmetres per hora en cap circumstància.

L’esborrany de reglament admet que aquest entrenament es realitzava “com pràctica adquirida però sense rigor tècnic o científic”. L’habitual és lligar fins i tot a una desena de llebrers en una barra en forma de T col·locada al frontal o en la part posterior d’un quad o portar un raïm de gossos lligats a una motocicleta.

Fa un parell d’anys, la Federació Andalusa de Llebrers va encarregar a la Càtedra de Recursos Cinegètics i Piscícoles de la Universitat de Còrdova un estudi per veure en quines condicions aquest tipus d’entrenament pot perjudicar el llebrer. El reglament es basa en aquestes recomanacions, segons explica el biòleg Juan Carranza, director de la Càtedra i president de la Societat Espanyola d’Etologia. El responsable tècnic de l’esborrany és Juan Antonio Jaén, cap de sanitat animal a la Junta.

L’equip de Carranza ha mesurat paràmetres fisiològics -com hormones d’estrès i indicadors de desgast muscular- i de comportament en una trentena de llebrers, tant en entrenament amb vehicle de motor com en llibertat. “El que hem vist és que quan entrenes a un llebrer amb un vehicle de motor en determinades condicions, es força menys que el que ell mateix faria corrent lliure. Si deixes lliure un llebrer, el que fa és córrer”, resumeix Carranza.

Segons l’esborrany, l’entrenament estarà prohibit en dies de pluja o amb una temperatura per sobre de 32 graus. En motocicletes i ciclomotors, només es podrà entrenar a dos llebrers alhora, al lateral oposat al tub d’escapament. En el cas de “vehicles en els quals els gossos puguin situar-se de manera segura a la part anterior del mateix”, es podran lligar fins a quatre llebrers.

La legalització d’aquest tipus d’entrenaments és pionera a Espanya, segons Carranza. “Suposo que altres comunitats autònomes faran el mateix basant-se en el nostre estudi”, opina el biòleg.

A Espanya, la competició més important de carreres de llebrers és la Copa de Sa Majestat el Rei. Organitzacions com SOS Galgos denuncien que cada any “desenes de milers de llebrers són penjats, llançats a pous i cunetes com deixalles de la caça”. La Federació Espanyola de Llebrers sosté que aquests casos són “una minoria”.

Font: eldiario.es