Un bou va morir durant les festes taurines celebrades aquest dissabte a Alboraia. Es tractava de l’últim bou de la nit, que va morir, segons alguns testimonis, al voltant de les dues de la matinada. Durant la nit, els festers i aficionats havien embolat dos animals, quan va arribar el torn amb el que s’havia de tancar la nit.

Segons testimonis recollits per Levante-EMV, el bou va morir abans que l’embolaran. Pel que sembla, l’animal va morir poc després de sortir del calaix, quan estava lligat i agafat pels aficionats. Segons els testimonis tot apunta que l’animal es va desnucar quan la corda es va tensar.

Per la seva banda, el president de la Federació de Penyes de Bous al Carrer, Modest Martínez, en Declaracions a Levante-EMV va explicar que desconeixia que l’animal hagués mort. «Tot va passar molt ràpid, sembla ser que es va donar un cop. Però només es va quedar commocionat i ho van tornar a ficar al corral », va afegir.

Durant les festes taurines celebrades en diversos municipis de la Comunitat Valenciana des de l’agost han mort un total de set bous per diverses causes, els tres últims al setembre a Museros i Puçol.

Font: levante-emv.com

Articles semblants